Com celebra la Garrotxa la revetlla de Sant Joan?

Els pobles de la comarca organitzen desenes d’activitats, moltes d’elles al voltant d’una foguera | Música en directe, concurs de coques, sardanes i sopars populars són algunes de les propostes

22 de juny del 2017
Actualitzat el 23 de juny a les 16:43h
Una quinzena de pobles garrotxins encendran fogueres aquest divendres
Una quinzena de pobles garrotxins encendran fogueres aquest divendres | Adrià Costa
La revetlla de Sant Joan omplirà la Garrotxa de fogueres, sopars i música en la nit més curta de l’any. La Flama del Canigó donarà el tret de sortida a la celebració estiuenca i a desenes d’actes a la comarca. Prop d’una quinzena de municipis han organitzat una foguera acompanyada d’actes populars.
 
Vall de Bianya
 
Serà el primer municipi garrotxí que rebrà la Flama del Canigó. A les 12 del migdia hi haurà l’acte de la Comissió de la Flama d’Arenys de Mar a Rosa Ventulà, veïna de la vall que oferia berenar als portadors de la flama. A les 17 h arribarà el foc a la plaça Joaquim Bruch i anirà acompanyat d’un berenar.
 
Oix
 
El poble d’Oix rebrà la flama a les sis de la tarda però no encendrà la foguera fins entrada la mitjanit. A dos quarts de 10 s’ha organitzat un sopar popular al poble.
 
Sant Joan les Fonts
 
Serà la parada prèvia a l’arribada de la Flama a Olot. La celebració de la revetlla coincideix, com ja és habitual, amb la festa major del municipi garrotxí. L’encesa de la foguera a les 22 h a la zona del Pont Medieval donarà pas a l’espectacle de La Nit de les dones d’aigua que cada any acull milers de persones i que finalitza amb un piromusical i revetlla a la plaça major.
 
Olot
 
Arribada de la Flama del Canigó a les 19 h i cercavila des de la rotonda de la Rodona fins al passeig de la Muralla. Hi haurà un espectacle musical a càrrec d’Alça Manela, i seguidament, el repartiment de la Flama a tots els pobles de la comarca.
 

La Flama del Canigó arribarà a les 19h a Olot Foto: Martí Albesa

 
Sant Jaume de Llierca
 
Arribada de la flama a les 7 de la tarda a les Escoles. Seguidament, sopar popular a les 21h i revetlla al Centre Cívic.
 
Argelaguer
 
A les 19h, rebuda de la flama a la plaça de l’Ajuntament i sopar popular a dos quarts de nou a l’aparcament del pavelló municipal. El consistori ha organitzat un concurs de coques durant la revetlla.
 
Riudaura
 
Dos quarts de nou és l’hora prevista per l’arribada de la flama a Riudaura. Mitja hora després, es donarà el tret de sortida a un sopar popular (21h) i a les onze de la nit hi haurà ball amb coca, petards i cava per a tothom.
 
Batet de la Serra
 
A Batet també s’encén una foguera a partir de les nou del vespre que dona pas a un sopar i música en viu.
 
Santa Pau
 
La flama arribarà fins al mirador de Can Pauet, a les 21 h, al mateix lloc hi haurà la lectura d’un manifest.
 

Foguera de Sant Joan Foto: Institut de Cultura de Barcelona


Mieres
 
La flama arribarà amb bicicleta des d’Olot, per tal d’encendre la foguera a partir de les 11 de la nit. Prèviament un sopar popular donarà el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan a la població.
 
Les Preses
 
Al municipi presenc, la flama arribarà corrent cap a dos quarts de nou del vespre. La foguera s’encendrà a la plaça de la pedra de Bosc de Tosca, on és festa major. Els veïns han organitzat un sopar popular i nit de ball amb música dels anys vuitanta per celebrar la revetlla.
 
Sant Feliu de Pallerols
 
Els pescallunes rebran la flama amb fanalets a partir de less 7 de la tarda. Posteriorment s’ha organitzat un sopar popular a l’estació i una revetlla que començarà a partir de les 11 de la nit.
 
Les Planes d'Hostoles
 
Les cançons populars d’Àngel Girona i Jaume Arnella posaran la nota musical al municipi planenc dins la programació del Planestiueja. La Flama del Canigó arribarà a les Planes a les 9 de la nit amb coca i cava.
 
Besalú
 
La plaça de la Llibertat serà l’escenari de rebuda de la flama a dos quarts de vuit del vespre. Fins a les 8, els més petits podran pintar fanalets. A tres quarts de dotze de la nit, la flama es portarà fins al pont medieval per encendre la foguera a la mitjanit i celebrar la revetlla amb coca i moscatell.
 

Consulta l'hora d'arribada de la Flama del Canigó als municipis de la Garrotxa

 

Revetlla de Sant Joan. Foto: Adrià Costa