L’Ajuntament d’Olot concedirà la Medalla de la Ciutat als arquitectes RCR

S’ha engegat el tràmit perquè així sigui i a la tardor es farà l’entrega | El consistori valora el fet que «hagin portat el nom d’Olot a tot el món»

Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta
Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta | Pau Masó
NacióGarrotxa
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:42h
L'Ajuntament d'Olot concedirà la Medalla de la Ciutat a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, socis d'RCR Arquitectes, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la projecció internacional dels seus treballs. L'anunci de l'atorgament del guardó més important que concedeix el consistori arriba un mes després que rebessin el prestigiós premi Pritzker al Japó, considerat el Nobel d'Arquitectura.
 
"Més enllà de l'obra, el que valorem molt és que hagin portat el nom d'Olot a tot el món amb una arquitectura innovadora però també amb la feina que fan des de la Fundació Bunka i els "workshop" que organitzen a la ciutat cada estiu", ha afirmat l'alcalde, Josep Maria Corominas. Inicialment es volia preparar un acte de reconeixement a la tardor però finalment s'ha decidit concedir el màxim guardó per agrair la seva contribució a la ciutat.
 
Aquest dimarts es va aprovar iniciar l'expedient per a concedir la medalla als arquitectes amb un decret d'alcaldia i al ple d’aquest dijous s’explicarà el procés per atorgar la distinció.
 
La 19a Medalla de la Ciutat d’Olot
 
L'entrega de la medalla es farà aquesta tardor i serà la 19a que entrega el consistori. L'últim en rebre aquesta distinció va ser l'empresari Pere Alzamora l'any 2014. En total han estat 12 persones a títol individual i 6 entitats els premiats amb aquest guardó. La Medalla va ser creada per l’Ajuntament per agrair i distingir les persones i entitats de la ciutat que han destacat en el seu àmbit d’actuació. 
Arxivat a