La Garrotxa té un risc d’incendi «reduït i diferent» respecte a la resta de comarques gironines

Segons els Agents Rurals la vegetació d’algunes zones de la comarca encara guarda humitat de l’últim període de pluges | El cos forestal no augmentarà el nombre d’agents al territori durant l'estiu

La garrotxa té millors condicions que altres comarques per reduir el risc d'incendi
La garrotxa té millors condicions que altres comarques per reduir el risc d'incendi | Adrià Costa
21 de juny del 2017
Actualitzat el 22 de juny a les 10:02h
La Garrotxa té risc d’incendi, però és reduït i diferent respecte la resta de comarques de Girona. Tot i això, el nivell d’alerta no canvia respecte a l’any passat i les mesures per evitar el foc són les mateixes d’un any per altre.
 
Segons el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, l’últim període de pluges ha permès que la comarca no tingui un risc elevat com altres territoris del litoral català. “La vegetació de la Garrotxa conserva un grau important d’humitat i és difícil preveure que pugui haver-hi problemes a curt i mig termini. El risc, ara mateix, és relativament reduït”, assegura Dalmases.
 
El responsable del cos forestal a la demarcació puntualitza que no es pot abaixar la guàrdia encara que la situació sigui bona: “En cap moment ha de suposar una relaxació. En absolut podem pensar que a la Garrotxa no passarà res, les condicions són diferents, però cal extremar les precaucions igualment”.
 

Paisatge natural de l'Alta Garrotxa Foto: PTOP

 
L’Alta Garrotxa, la zona amb més risc
 
Entre les zones de la comarca, cal destacar l’Alta Garrotxa com l’espai amb més risc per la massa forestal que recull i la seva dificultat d’accedir-hi. De moment, de Delmases assegura que no s’ha plantejat l’opció de restringir l’accés per Sadernes, tal com es va sondejar durant el 2012, any de l’incendi de l’Alt Empordà.
 
Des dels Agents Rurals, afirmen que les 14 persones que hi ha actualment al cos de la Garrotxa, no s’ampliaran durant l’estiu. Aquests agents han estat treballant durant tot l’any amb accions per prevenir incendis durant l’estiu. Algunes de les actuacions dutes a terme han estat el control de les línies elèctriques, la neteja dels vorals de les carreteres o la creació de franges per aïllar les poblacions de les zones boscoses més properes.