El festival Lluèrnia d'Olot mostrarà 45 instal·lacions a diferents punts de la ciutat

Se celebrarà l'11 de novembre amb activitats prèvies com conferències o tallers | El Montsacopa acollirà algunes de les instal·lacions que no podran anar a un Firal en obres | El pressupost de la sisena edició del festival és de 82.000 euros

«Sota una col», l'Hort de la Llum del Lluèrnia 2016.
«Sota una col», l'Hort de la Llum del Lluèrnia 2016. | Martí Albesa
NacióGarrotxa
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:13h
La capital de la Garrotxa comptarà amb una nova edició del Lluèrnia, el festival del foc i de la llum, amb un total de 45 instal·lacions que es podran veure a diferents racons de la ciutat. La xifra és similar a l'any passat. Serà el dissabte 11 de novembre i es farà com cada any des de la posta de sol fins a la mitjanit. 

Aquest dimarts l'entitat organitzadora ha donat a conèixer els detalls del que serà la sisena edició, on es manté la voluntat de ser una festa participativa que implica a col·lectius ben diversos, des d'artistes visuals, professionals creatius fins a entitats i escoles i instituts. 

El tret de sortida oficial del Lluèrnia serà el 28 d'octubre amb el Vermut dels Enlluernats, un acte que aglutina tots els participants d'aquella edició on s'aprofita donar a conèixer els seus projectes. Aquella mateixa setmana, s'organitzaran diferents activitats i conferències que s'acompanyaran amb l'obertura anticipada d'algunes de les instal·lacions. 
 

Presentació del festival Lluèrnia a la plaça de les Rodes Foto: Pau Masó


Entre les novetats, destaca la creació d'un espai taller per a nens de 0 a 4 anys –el Llumí- per part de professors i alumnes de l'IES Montsacopa dins el Lluèrnia Kids, un espai pensat perquè la mainada experimenti amb la llum que l'any passat va tenir una bona acollida.

Del Firal al Montsacopa

El gruix de les instal·lacions es concentraran al centre però les obres al Firal que estaran ja en marxa han obligat a canviar l'itinerari habitual. Així per exemple, l'Hort de la Llum es traslladarà a la plaça de les Rodes i prendran protagonisme les grederes del Montsacopa, des de darrere del cementiri fins al magatzem del Pimpampum, Foc!. 

També hi haurà instal·lacions al cementiri i al Firal dels Bous i es manté el recorregut pel riu, des de can Jombi fins al Molí d'en Climent. La recepció i punt d'informació que fins ara estava a la Carbonera del Teatre Principal es traslladarà a la Sala de Tallers de l'Hospici, antiga oficina de turisme.

El pressupost d'enguany del festival és de 82.000 euros, dels quals un 12% prové de patrocinis d'empreses. Compta amb el suport econòmic de l'Ajuntament, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura i la Xarxa Transversal. L'entitat organitzadora és una associació cultural que compta amb la complicitat de diferents entitats i associacions de la ciutat. L'any passat, es va comptar amb la col·laboració d'uns 200 voluntaris. 
 

Galeria de fotos de Lluèrnia 2016

Galeria de fotos de Lluèrnia 2015

 

«Teixint vides», l'espectacular espectacle de la Fura dels Baus i la Fageda, al Lluèrnia 2016. Foto: Martí Albesa

Arxivat a