Olot explica la diversitat de creences amb una exposició al Museu dels Sants

Es podrà veure fins al 28 de gener del 2018 | Repassa totes les tipologies de creences que pot tenir l’ésser humà, religioses o no

per NacióGarrotxa , 20 de juny de 2017 a les 13:00 |
Presentació de l'exposició del Museu dels Sants d'Olot | Olot Cultura
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exposició Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte és l'activitat central d'un projecte destinat a reflexionar sobre la diversitat de creences i que respon a una línia de treball al voltant dels drets civils, entesos com la igualtat de dret a la diferència. La voluntat de l’Ajuntament d’Olot amb el suport de diferents institucions és treballar en favor de la no discriminació per qualsevol motiu i, per tant, per al compliment dels drets civils. 

La mostra s’ubicarà al Museu dels Sants i inclou una selecció d'objectes i audiovisuals per il·lustrar aquesta diversitat així com algunes de les problemàtiques. Es podrà veure fins al 28 de gener del 2018, després viatjarà per diferents ciutats de Catalunya.


La mostra parteix de la idea que les creences són quelcom inherent a l'ésser humà i que hi ha moltes maneres de "creure". De fet, algunes d'aquestes formes estan relacionades amb el valor, l'ètica, la ideologia però també en àmbits com l'esport, l'alimentació o la salut. Comissariada per Jordi Puig, s'estructura en tres àmbits i inclou textos, entrevistes a testimonis i peces d'art.

Una trentena de propostes


La mostra és l'eix central d'un itinerari d'activitats culturals dedicades a la llibertat de creences. Inclou una trentena de propostes, entre les quals hi ha xerrades, espectacles de música i arts escèniques, taules rodones o activitats per a joves i infants, entre d’altres.

També es porten a terme unes formacions als claustres de professors de les escoles i instituts olotins per facilitar-los la gestió de la diversitat als seus centres. Tot plegat està impulsat per l’Institut de Cultura d’Olot, el Museu dels Sants, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Direcció General d’Afers religiosos de la Generalitat, i compta amb la col·laboració del Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot.

 

Participació