equipaments

L’Ajuntament d’Olot instal·larà una nova àrea esportiva al barri de Sant Miquel

Estarà ubicada a la zona nord, entre el volcà la Garrinada i la carretera de les Feixes | Tindrà dos camps urbans de futbol en un i una pista de bàsquet | Era una de les demandes dels veïns del barri i costarà 70.000 euros

per NacióGarrotxa , 16 de juny de 2017 a les 13:00 |
La zona on ha d'anar ubicat l'espai de lleure i esportiu | Pau Masó
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 L’Ajuntament d’Olot iniciarà la setmana que ve la construcció d’una nova zona esportiva al barri de Sant Miquel. ES tracta d’una pista de bàsquet i un camp de futbol urbans en uns terrenys, situats entre el volcà la Garrinada i la carretera de les Feixes. L’actuació està pressupostada en 70.000 euros i també contempla la plantació d’arbres i construcció d’un mur entre aquesta àrea i les cases més properes.
 

La nova zona de lleure s’ubicarà als terrenys del Mas Bufador, prop del camí que, ben aviat, unirà el barri de Sant Miquel i el Morrot. El regidor d’Infraestructures, Josep Gelis, ha explicat que “la setmana que ve ja començaran les obres per a la nova àrea de lleure i, a continuació, s’iniciaran les obres del camí”. Està previst que a finals de juliol es pugui començar a utilitzar l’equipament esportiu.
 

El regidor del barri, Pep Berga, i el regidor de Via Pública, Josep Gelis, a la presentació del nou equipament Foto: Pau Masó


La construcció de la zona de lleure forma part de les accions del PIAM de Sant Miquel (el Pla Integral d’Accions de Millora), que es decideixen i executen a partir de les peticions fetes en el Consell del Barri. Els veïns i veïnes del barri van escollir les actuacions com a prioritàries perquè els joves poguessin disposar, a més de la plaça de Sant Miquel, d’unes instal·lacions esportives i de lleure.
 

Una desena d’actuacions en poc més d’un any
 
El procés participatiu iniciat l’any 2014 per decidir i planificar les accions de millora del barri ha donat fruits. A principis del 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir la millorar de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.
 
Des del 2016 fins al dia d’avui, ja s’han executat una desena d’actuacions a la zona: l’aparcament del carrer Rei Martí l’Humà, el condicionament d’un local en aquest carrer, la pacificació del trànsit i la senyalització de la carretera de les Feixes, les millores parc dels Nius i la cessió d’una parcel·la al costat del casal de barri són algunes de les millores. 

 

Participació