El Nucli Antic d’Olot vol sentir la veu dels ciutadans

Comença el procés participatiu per a la redacció del nou PIAM del barri | A través d’espais de diàleg i formes de participació es recolliran totes les opinions dels olotins | Fins a finals d’any els habitants de la capital de la Garrotxa podran dir-hi la seva

El grup motor format per veïns i entitats amb membres de l'Ajuntament d'Olot a la Plaça del Carme
El grup motor format per veïns i entitats amb membres de l'Ajuntament d'Olot a la Plaça del Carme | Pau Masó
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:56h
Tret de sortida a un nou procés participatiu a la ciutat d’Olot. Aquesta vegada, el Nucli Antic és el principal protagonista, amb l’objectiu definir actuacions que millorin el barri. A través de diferents espais de diàleg i participació es podrà opinar sobre allò que més convé a la zona centre de la ciutat.
 
El Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic és el document final d’un procés que s’allargarà fins entrat el 2018. El Pla està obert a la ciutadania i ara ha començat la recollida d’opinions, no només del Barri Vell, sinó de tota la resta de la ciutat. La redacció del document final es farà a través de 4 fases:
 
- Diagnosticar: a través d’un grup motor, format per representants d’entitats i associacions del Nucli Antic, i un grup interdepartamental que inclou totes les àrees de l’Ajuntament, es diagnostica la situació actual de la zona.
 
- Participar: és la fase actual. Es determinen els reptes i les necessitats del barri a través de la participació ciutadana. Qüestionaris en línia, activitats participatives com un passeig per la zona o enquestes en paper, són les formes de recollida de les opinions de tots els olotins.
 

L'alcalde d'Olot, Mia Corominas, a la presentació del procés participatiu Foto: Pau Masó


- Dissenyar: es redacta el PIAM amb l’ajuda dels informes tècnics i les aportacions de la ciutadania. Està previst que aquesta etapa esdevingui a finals d’any.
 
- Actuar: dur a terme els acords presos amb el PIAM i garantir el compliment d’aquests amb uns mecanismes de seguiment.
 
L’empresa responsable de dur a terme aquest procés serà Paisaje Transversal, una companyia que ja va ser l’encarregada en la mateixa iniciativa que va viure el barri de Sant Miquel. Consol Prados, representant de l’empresa barcelonina, assegura que el procés del Nucli Antic és “innovador” per la seva “mirada integral”. “És també un procés participatiu perquè s’ha de comptar amb la gent que hi viu, treballa o hi fa vida. Cal recollir totes les mirades i posar-les en comú”, assegura Prados.
 
Des de l’Ajuntament, tant l’alcalde Mia Corominas com el regidor Estanis Vayreda, han fet una crida a la participació de tots els olotins per conèixer millor un barri on hi viuen 4.000 veïns.  
 

Estanis Vayreda és el regidor del barri Foto: Pau Masó

Arxivat a