500 infants participen en la segona edició de FutBiot Garrotxa

La competició reuneix fins a 18 escoles i participants d’entre 5è i 6è de primària | La iniciativa va ser ideada a la comarca i busca despertar diferents valors educatius a través del futbol

El FutBiot busca despertar valors educatius a través del futbol
El FutBiot busca despertar valors educatius a través del futbol | FutBiot
NacióGarrotxa
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:09h
Mig miler d’infants d’arreu de la comarca de la Garrotxa i vinguts, també, de fora, van participar en la segona edició del FutBiot Garrotxa, un campionat de futbol que busca donar rellevància a diferents valors educatius utilitzant el joc del futbol.
 
La competició va esdevenir dissabte 10 de juny als terrenys de joc de l’Escola Futbol Garrotxa a Olot. S’hi van concentrar nens i nenes d’entre 5è i 6è de primària de 18 escoles diferents. A l’acte van participar-hi figures importants com el jugador del Celta de Vigo, Sergi Gómez, l’exblaugrana i actualment jugador del Metz francès, Ivan Balliu, i la jugadora internacional del Barça, Aitana Bonmatí.
 
FutBiot, producte Garrotxa
 
La idea de FutBiot Garrotxa va néixer de dos joves garrotxins. Lluc Sau i Toni Valle van idear l’any 2016 un projecte que pretén fomentar valors com el respecte, el joc net, el treball en equip i la igualtat de gènere.
 

500 infants van participar a la segona edició del FutBiot Garrotxa Foto: FutBiot


Per fer-ho, compten amb unes normes diferents: un àrbitre es fixa en el reglament propi del futbol, i un altre observa tot allò que guarda relació amb els hàbits saludables de l’esport. Així els equips poden aconseguir: dos punts per victòria, un punt per equip mixt, i fins a dos punts si compleixes una bona actitud i comportament, així com respecte cap als altres, solidaritat cap al teu equip i als rivals, capacitat de jugar en equip sense entrenador, i la motivació pròpia i transmesa a la resta de companys.
 
L’any passat el projecte va estendre’s a Reus, i l’objectiu és que els valors del FutBiot arribin a tota Catalunya. Tots els beneficis recaptats a partir del torneig es destinaran íntegrament al projecte Binemombo que la Fundació duu a terme a Guinea Equatorial. Biot treballa durant els períodes d’hivern i estiu a l’orfenat d’Aldeas Infantiles SOS a la població de Bata. 
 

Sergi Gómez i Ivan Balliu fent-se fotos amb els participants Foto: FutBiot

Arxivat a