Los Angeles Times qualifica Besalú com «el poble més interessant d’Espanya»

En un article es compara la vila garrotxina amb «un llibre de fantasia» | El diari estatunidenc repassa el patrimoni històric de la localitat

NacióGarrotxa
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:15h
Aquesta setmana el diari americà Los Angeles Times ha publicat un article sobre Besalú en el qual es qualifica la vila de la Garrotxa com “el poble més interessant de l’estat espanyol del qual mai has sentir parlar”. La periodista Irene Lechowitzky escriu sobre el patrimoni històric del poble i narra la seva estada en una vila de la qual no n’havia sentit a parlar mai.
 
La periodista explica que visitar Besalú és com “entrar en un llibre de fantasia” on el pont medieval juga un paper important. Lechowitzky també descriu l’església de Sant Vicenç i Sant Pere, els carrers empedrats, la Cúria Reial, l’antic hospital de Sant Julià o el micvé. Recorda les figures de Raimon Vidal i Guifré el Pilós, considerat “el fundador de la Catalunya unificada i amb molts seguidors entre el moviment independentista”.
 

Imatge de l'article publicat. Foto: Los Angeles Times


 
La corresponsal americana comenta que va posar els peus a Besalú per sorpresa. La seva companya la va conduir fins al poble garrotxí que “val la pena descobrir” i que, segons la periodista, “et pots arribar a perdre si no el busques”. Lechowitzky es mostra sorpresa de tot allò que pot oferir Besalú, tot i ser "un poble petit".
 
Per últim, la corresponsal fa un resum de la seva estada recomanant aquells indrets que més li han agradat. Segons Lechowitzky, “passejar i gaudir de la sensació d’estar a la Catalunya mediaval” és una de les experiències que més recordarà del seu viatge a la Garrotxa. 
 

Llegeix l'article de Los Angeles Times