Noel assegura que només utilitza un 10% dels treballadors autònoms en tasques específiques

L’empresa garrotxina respon a la denúncia de CCOO per incomplir la llei catalana de cooperatives | Segons la companyia, es compleixen tots els requisits i normatives de les seves praxis laborals

NacióGarrotxa
01 de juny del 2017
Actualitzat el 02 de juny a les 12:37h
L’empresa càrnia Noel Alimentària respon a la denúncia de Comissions Obreres a una quinzena de companyies del sector per incomplir la llei catalana de cooperatives. La companyia garrotxina assegura a Nació Garrotxa que només un 10% dels seus 1.070 treballadors són autònoms constituïts en una única cooperativa.
 
Des de Noel aclareixen que es treballa amb aquesta cooperativa “per donar solució a treballs específics que requereixen una alta especialització” dins la cadena productiva. Els treballadors autònoms especialitzats s’organitzen en cooperatives amb les quals, segons Noel, es pacta la durada dels serveis i, per tant, no és un treball continu.
 
L’empresa càrnia de la Garrotxa vol deixar clar que les seves praxis laborals segueixen totes les normatives i reglaments. “Noel s’ha assegurat que la cooperativa amb què treballa compleix tots els requisits que exigeix la llei de contractació de cooperatives”, asseguren en un comunicat.
 
Per últim, la companyia garrotxina exposa que a finals del mes de maig ha rebut un certificat des de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) que demostra el bon compliment en la subcontractació de cooperatives. A més Noel també assegura que “passa cada dos anys l’auditoria SMETA, que se centra en aspectes com salut i seguretat, medi ambient, ètica empresarial i estàndards laborals segons la legislació local”.