CCOO denuncia Noel Alimentària a Inspecció de Treball per incomplir la llei de cooperatives

El sindicat reclama "posar fre" a aquesta praxi laboral i que es garanteixin unes "condicions dignes" per als treballadors del sector | Presentaran una denúncia contra un total de 15 empreses del sector carni

CCOOí a l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga
CCOOí a l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga | Carles Fiter
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat el 02 de juny a les 9:15h
CCOO presentarà aquest dijous una denúncia davant d'Inspecció de Treball contra un total de 15 empreses del sector carni que, segons el sindicat, estan incomplint la llei catalana de cooperatives. Una d'elles és la garrotxina Noel Alimentària, entre altres d'Osona, com Le Porc Gourmet (Santa Eugènia) i Patel (l'Esquirol), i també de les comarques gironines i lleidatanes com Frigoríficos Costa Brava o Milsa. De moment, només s'han donat a conèixer aquests noms.

El sindicat ha explicat que, d'una banda, es denuncia la "cessió il·legal de treballadors" que s'està donant en aquestes empreses i, de l'altra, "que estan incomplint el que estableix la llei catalana de cooperatives". CCOO demana una actuació "contundent" per part d'Inspecció de Treball per "posar fre a aquesta mala praxi laboral" i garantir unes condicions de treball "dignes" per al conjunt de treballadors del sector.

Les denúncies que interposarà CCOO s'emmarquen dins de la campanya sindical que està duent a terme per eradicar la precarietat laboral al sector carni. El sindicat també s'ha mostrat especialment crític contra les patronals del sector perquè no tenen "cap disposició" a aplicar la llei de cooperatives. De fet, fins ara, les taules de concertació del sector carni que s'estan duent a terme en les darreres setmanes no han donat cap resultat.
 

Pintades que denuncien l'esclavatge laboral, a la sortida de l'escorxador de Santa Eugènia de Berga Foto: Carles Fiter