«Estiu 1993», de Carla Simón, premiada al Cannes Écrans Juniors

La secció paral·lela al Festival de Canes enfronta vuit films internacionals d’interès per a joves d’entre 13 i 15 anys

Carla Simón durant el rodatge del seu primer llargmetratge
Carla Simón durant el rodatge del seu primer llargmetratge | Avalon
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat el 30 de maig a les 19:06h

La pel·lícula Estiu 1993, òpera prima de la badalonina Carla Simón, ha estat triada com la millor al Cannes Écrans Juniors, una selecció de pel·lícules destinades als joves d’entre 13 i 15 anys del prestigiós Festival de Canes.


El Cannes Écrans Juniors fa, de manera paral·lela al festival, una selecció de vuit llargmetratges internacionals d’interès per a joves d’aquesta edat per les temàtiques que desenvolupen o que els faci confrontar el seu univers amb el d’altres països i cultures, mentre descobreixen el seu amor per la cinematografia. La sida, la corrupció, la pèrdua d'un ésser estimat o el pes de les tradicions familiars han estat algunes de les qüestions abordades en les cintes seleccionades aquest any.

Estiu 1993 explica la història de la Frida, una nena de sis anys que afronta el primer estiu amb els seus tiets, la nova família adoptiva, després de la mort de la seva mare. És autobiogràfica i relata, amb parts de ficció, com la directora, de petita, va gestionar l’encaix en la nova família. Carla Simón explica que volia fer un retrat sobre la seva infància i també tractar el tema de la mort des del punt de vista d’un nen.