Uns 400 corredors vibren a l'entorn del Puigsacalm durant la cursa solidària Cames de Ferro

Diego Cardozo i Sílvia Puigarnau guanyen la marató de 42 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell

Els participants gaudeixen de l'entorn i del dia a la cursa solidària Cames de Ferro.
Els participants gaudeixen de l'entorn i del dia a la cursa solidària Cames de Ferro. | Josep M. Montaner
Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:51h
Uns 400 corredors han participat, aquest diumenge, a la tercera edició de la cursa Cames de Ferro, organitzada pel Grup Excurionista Cultural i Alpinista (GECA) de Sant Esteve d'en Bas (la Garrotxa), que ha fet gaudir, una vegada més, dels valors de l'esport i la solidaritat. Una competició a l'entorn del Puigsacalm, en què s'han recaptat fons per a la Fundació Albert Bosch, que financia projectes i equips d'investigació de malalties infantils a la Vall d'Hebron Research Institute (VHIR), i que han liderat Diego Cardozo i Sílvia Puigarnau, a la marató de 42 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell. 

Aquests dos han creuat la meta amb un temps de 4:45:09 i 5:28:58, respectivament, seguits per Marc Puig (5:00:57) i Jaume Martí Zulet (5:05:37), en categoria masculina, i Anna Carné (5:47:58) i Natàlia Badia (6:28:13), en femenina. Al llarg d'aquesta, els participants han pujat al Puigsacalm i han fet tota l'olla de Joanetes per la Serra de Llancers, anant a buscar Cabrera, Aiat i la Serra de Mateus, i baixant pel camí ral d'Olot a Vic, passant pel poble d'Hostalets d'en Bas, fins a Sant Esteve. 
 

El guanyador de la Cames de Ferro. Foto: Josep M. Montaner


Per altra banda, també s'ha disputat una mitja marató de 23 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell, que ha fet part del recorregut de la cursa llarga, tot i que des de la Serra de Llancers ja ha baixat cap a Sant Esteve d'en Bas. Per acabar, la gent que es volgués iniciar o volgués fer un recorregut més curt ha pogut realitzar una prova de 10 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu, que ha fet pujat fins a Sant Miquel de Castelló i l'altiplà de Falgars. 

A la mitja marató, el podi masculí ha estat per a Marcel Compte (2:27:19), Adrià Cànimas (2:27:20) i David Rovira (2:30:40). En dones, la més ràpida ha estat Erola Busquert, amb 3:07:24. A uns quants minuts ha creuat la meta Cristina Vilarnau (3:22:59) i, poc després, Cristina Almaraz, amb 3:26:45. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Cames de Ferro

 

Participants de la cursa Cames de Ferro. Foto: Josep M. Montaner