​L’Ajuntament d’Olot ampliarà amb una segona aula la llar d'infants de Sant Miquel

El proper curs el centre educatiu tindrà dues línies amb 27 infants | El consistori dona llum verda després de superar els mínims necessaris de demanda | Respecte al 2016, el període d’inscripcions d’enguany s’ha tancat amb 25 sol·licituds més

29 de maig del 2017
Actualitzat el 30 de maig a les 9:23h
L’Ajuntament d’Olot obrirà una segona aula a la llar d’infants de Sant Miquel. El nombre de demandes per al centre educatiu ha superat els mínims que es marcava l’equip de govern i això ha permès tirar endavant la proposta. Sant Miquel acollirà 27 alumnes el pròxim curs, 18 de nous i 9 que es quedaran.
 
Des de l’Ajuntament es demanava 22 sol·licituds per ampliar Sant Miquel i finalment n’hi ha hagut 27. Encara està per confirmar els cursos que hi haurà i la distribució dels infants, a l’espera d’haver analitzat totes les dades.
 

Jaume Mir, regidor d'Educació, i Pep Berga, primer tinent d'alcalde d'Olot Foto: Ajuntament Olot


En total el període de preinscripcions a les escoles llar a Olot es va tancar amb més demanda que oferta. Hi va haver 182 sol·licituds enfront a les 172 noves places que es van posar a disposició. A més, el nombre de preinscripcions va superar el del 2016 en 25 sol·licituds més.
 
Llar d'infants tancada durant tres cursos
 
La llar de Sant Miquel es va tancar l'estiu del 2013, a causa de la retallada pressupostària de la Generalitat i la davallada de les inscripcions a les llars d'infants. El tancament va originar nombroses manifestacions de rebuig i des de llavors es va demanar reiteradament al consistori que la tornés a obrir. Durant la campanya electoral del 2015, la majoria dels partits polítics portaven al seu programa reobrir l'equipament. Tornar a posar en funcionament aquesta llar d'infants, si el nombre de preinscripcions ho permeten, va ser un dels punts acordats en el pacte de govern que van signar CiU i el PSC.
 
Sant Pere Màrtir es tornarà a omplir
 
Una altra de les bones notícies que deixa el període de preinscripció olotí és el bon nombre de sol·licituds que ha rebut la llar de Sant Pere Màrtir. Després de passar per períodes complicats, el centre educatiu tornarà a estar ocupat al 100%. Segons Jaume Mir, regidor d’Educació, aquest fet es deu a l’augment de les famílies joves que han anat a viure al barri” i que “el 90% de les sol·licituds al centre són de famílies de la mateixa zona”. 
Arxivat a