L'Olot torna a la Segona Divisió B un any després

Els garrotxins empaten a u amb l'Sporting de Gijon B i fan bo el 0-1 de l'anada | És el segon ascens de la història del club, quatre anys després del primer | Abel Solé anuncia la seva retirada del món del futbol com el jugador que més partits ha disputat amb la vermella

Celebració sobre la gespa del Municipal per l'ascens
Celebració sobre la gespa del Municipal per l'ascens | Martí Albesa
Redacció
28 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 10:13h
La Unió Esportiva Olot ha tornat a la 2a Divisió B. Només un any després de caure a la Tercera Divisió, els garrotxins han recuperat la seva posició a la categoria de bronze del futbol estatal. 

Els de Ramon Maria Calderé han empatat a u contra l'Sporting de Gijon B i han fet la victòria per la mínima a Mareo (0-1). Els asturians han sorprès els catalans ben aviat, als deu minuts, gràcies a una diana de Claudio. Però Marc Mas ha anotat l'empat al minut 72. 

Un gol que ha desfermat l'eufòria del Municipal i la festa no s'ha acabat. L'Olot estarà la propera temporada al grup III de 2a B. Igual que ho va fer el 2013, el primer cop a la història que assolia l'ascens, ho ha fet com a campió de Tercera Divisió.

Eufòria desfermada al Municipal d'Olot Foto: Martí Albesa


L'entrenador Ramon Maria Calderé ha volgut dedicar aquest ascens a les seves filles i ha afirmat que "ha estat una temporada llarga, però que la plantilla ha cregut en el missatge". Calderé, en el moment de la celebració, ha afirmat estar en "un núvol": "M'omple de joia veure tanta gent feliç. L'afició i la ciutat es mereixen aquest ascens". 

Es tracta del segon ascens del club a la Segona B, un any després de baixar-ne. Un fet que no s'ha donat en l'última dècada i que l'últim equip en aconseguir-ho al grup 5 de la Tercera Divisió va ser l'Espanyol B l'any 2006. 

Entre la celebració, el capità Abel Solé ha fet publica la seva retirada del món del futbol. El jugador olotí posa punt i final amb 35 anys a una trajectòria vital amb la Unió Esportiva Olot. És dels pocs jugadors que ha viscut tots els ascensos del club olotí des de Primera Regional fina a 2a B. Solé també marxa amb l'honor de ser el jugador que més partits ha disputat amb la Unió Esportiva Olot superant aquesta temporada els 419 de Martí Gratacós. 
 
 

Aficionats i jugadors han saltat al camp per celebrar l'ascens a 2a B Foto: Martí Albesa

 
Arxivat a