L’Escola Malagrida d’Olot posarà a prova el nou model educatiu català

El centre olotí tindrà tres anys per analitzar, formar i posar a la pràctica la nova metodologia de Nova Escola 21 | El projecte pretén actualitzar i reformar per complet la manera d’educar a les escoles catalanes | El Morrot i el Cor de Maria també van presentar-se com a candidates

Entrada de l'escola
Entrada de l'escola | Pau Masó
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:29h
L’Escola Malagrida d’Olot ha estat seleccionada pel projecte educatiu Escola Nova 21 per posar en marxa de forma pràctica la transformació del sistema educatiu català. El centre olotí tindrà tres anys per implementar la iniciativa i rebrà suport logístic i econòmic en l’àmbit de les formacions, per tal de fer-ho possible.  
 
Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida, mostra satisfacció per haver estat escollits però també ho veu com una responsabilitat: “És un privilegi, però acaba sent una responsabilitat molt gran. El fet de plantejar-te un repte d’aquestes magnituds pot comportar que sorgeixin dificultats”.
 
Ferrarons explica que es busca el desenvolupament d’altres competències i habilitats en els alumnes a part de les que són estrictament curriculars: “Hi ha altres valors que ens impregnen com a persones i ens permeten viure en societat pels que hem d’apostar”.

 

A partir del curs 2017-18 el Malagrida arrencarà el projecte Foto: Martí Albesa

 

El projecte d’Escola Nova 21, impulsat pel Centre Unesco i la Fundació Bofill, busca transformar i actualitzar les metodologies, recursos i finalitats que actualment té el sistema educatiu i traslladar-ho a noves maneres adaptades als moments actuals.
 
L’Escola Malagrida ha estat seleccionada gràcies al fet que porta anys treballant en la mateixa direcció que la Nova Escola 12. Un dels projectes que ha implementat el centre és situar la música com a eix per treballar altres matèries com les matemàtiques, educació física, etc.
 
El Morrot i el Cor de Maria d’Olot també formaven part de les 1.400 escoles que van presentar-se per acollir el projecte de Nova Escola 21. Els centres no seleccionats seguiran un procés d’assessorament en xarxa amb les escoles que implantaran la iniciativa. 

Arxivat a