Denunciat un conductor a la Garrotxa que quadruplicava la taxa d’alcohol permesa

El conductor va donar 1.02 mg d’alcohol per litre en sang a la prova d’alcoholèmia | També superava el límit de velocitat permès | Els fets van passar a l’A-26 a l’alçada de Montagut | Els fets van passar el passat dimecres al migdia

NacióGarrotxa
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:51h
Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el dia 24 de maig, un home de 60 anys, de nacionalitat russa i veí de Salt (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
Els fets van passar el mateix dia 24 de maig, en un control de velocitat que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 66.9 de la carretera A-26, al terme municipal de Montagut. Quan passaven uns minuts de la una del migdia, els mossos van detectar un turisme que circulava a 138 km/h, en un tram on la via està limitada genèricament a 100 km/h.
 

Imatge del vehicle Foto: Mossos d'Esquadra

 
Els agents van aturar el turisme i, en identificar el seu conductor,  van observar que presentava signes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques. En fer la prova d’alcoholèmia, l’home va donar un resultat positiu d’1.02 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.
 
Per tot això, els mossos van denunciar penalment el conductor del turisme com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle. El detingut, que no té antecedents, va quedar citat per tal de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.