La Residència Faber d'Olot acull una vintena de periodistes

L’equipament olotí allargarà fins al 30 de maig la seva sisena estada | Descobrir el futur del món de la comunicació és el principal objectiu d’alguns dels treballs que s’hi porten a terme

NacióGarrotxa
23 de maig del 2017
La Residència Faber d’Olot ha iniciat des del cap de setmana passat una estada de 21 periodistes a la capital de la Garrotxa. Els professionals de la comunicació, vinguts d’arreu del món, treballen en projectes propis i temes variats. Fins el 30 de maig els residents s’estaran a la Garrotxa donant un retorn al territori a través de conferències i visites a escoles.
 
El col·lectiu SomAtents, un grup de periodistes de Barcelona, és un dels participants de l’estada a Faber. Membres d’aquest grup treballen sobre la “postveritat”, les noves narratives i formats, i diversos treballs particulars. La periodista russa, Daria Gavriola, també és resident i duu a terme un treball de recerca sobre les relacions de poder i els mitjans a la Rússia de Putin, mentre que la finlandesa Margarita Khartanovich treballarà sobre la veracitat de les notícies. La majoria de les temàtiques que es treballen i es duran a terme a la Residència Faber durant l’estada periodística es basen en l’anàlisi del futur del periodisme i com evolucionarà la professió.
 

Presentació de l'estada periodística a la Residència Faber Foto: Faber

 
Durant el cap de setmana passat la majoria dels residents van dur a terme diverses activitats al territori i van visitar diferents escoles de la comarca donant a conèixer la seva tasca. Per aquesta setmana encara hi ha activitats organitzades com unes portes obertes a la residència amb conferències d’alguns dels residents.
 
Pròximament, Faber tancarà el seu primer any de vida amb dos nous períodes: un sobre religió i creences, i l’altre sobre feminisme. Això serà a la tardor, quan la residència farà un any de vida i haurà tingut més de 70 visites, de més de 25 països, i un total de 40 projectes difosos pel territori.