Més transport públic per al mercat d’Olot i les festes de poble

Es mantenen les línies de bus cada dilluns des de diversos punts de la comarca i augmenta la cobertura de bus nit per a la majoria de les festes de poble de l’estiu |La bona acceptació de l’any passat ha portat al Consell Comarcal a repetir les dues línies d’actuació

Les dues línies d'actuació es van impulsar l'any passat
Les dues línies d'actuació es van impulsar l'any passat | Martí Albesa
NacióGarrotxa
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:20h
L’any 2016 i gràcies als acords que el Consell Comarcal de la Garrotxa va assolir amb la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, van entrar en funcionament a la comarca una sèrie de nous serveis de transport per carretera per cobrir, principalment, dos tipus de necessitats del territori: els desplaçaments a mercats setmanals i els serveis de bus nit els dies de les festes locals o altres esdeveniments lúdics dels pobles de la comarca.
 
El Consell Comarcal ja ha tancat la proposta definitiva d’aquest any: l’acord amplia la cobertura, sobretot, amb nous serveis de bus nocturn per a les festes de poble de l’estiu, mentre que el servei especial per al mercat setmanal d’Olot es manté.
 
Gairebé totes les festes majors dels diferents municipis de la Vall d’en Bas tindran cobertura amb el servei nocturn de transport. S’ha acordat que a Joanetes, la Pinya, Puigpardines, el Mallol i Sant Esteve d’en Bas hi hagi bus nit. A més, també n’hi haurà pel Descampat de Santa Pau, la Festa Major d’Oix i la Festa Jove de Sant Joan les Fonts. Els veïns de Riudaura també podran comptar amb un servei de transport nocturn per assistir a les Festes Majors de la Vall d’en Bas i les Festes del Tura d’Olot.
 
Pel que fa al servei de transport pel mercat setmanal dels dilluns a Olot segueixen en funcionament les línies Olot-Batet, Olot-Riudaura, Olot-Oix i Olot-Vall d’en Bas. A més els ciutadans de Mieres tenen a la seva disposició un servei a demanda de la línia Mieres-Santa Pau-Olot per assistir al mercat olotí. Per poder-lo utilitzar cal reservar prèviament les places trucant a la Teisa abans del divendres anterior a les 17 h.
 
Des del Consell Comarcal assenyalen que els alcaldes de la comarca han rebut amb satisfacció l’ampliació de serveis de transport públic. Unes prestacions que es financen entre els recursos del Pla de Viatgers de la Garrotxa i els ajuntaments de la comarca que aporten un terç del seu cost.