Arriba la XX Terra de Remences, l’acte esportiu amb més participants a la Garrotxa

3.000 ciclistes tornaran a pedalar un any més per territori garrotxí, d’Osona i del Ripollès en una cursa que no pot créixer més | Mig miler de voluntaris fan possible l’organització d’una marxa que va començar el 1997 amb 280 corredors

La Terra de Remences arriba a la vintena edició
La Terra de Remences arriba a la vintena edició | Josep Maria Montaner
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:43h
Un any més la Marxa Cicloturista Terra de Remences omplirà aquest diumenge 14 de maig la Garrotxa amb 3.000 ciclistes vinguts d’arreu del país. Es tracta de l’esdeveniment esportiu amb més participants a la comarca i una de les proves ciclistes més participatives de Catalunya.
 
Des de les 8 del matí, dos recorreguts de 95 o 175 quilòmetres amb sortida i arribada a Sant Esteve d’en Bas posaran a prova els esportistes vinguts en un 80% de fora la comarca. Aquests trepitjaran la Garrotxa, Osona i Ripollès en un recorregut que s’ha convertit en el principal atractiu. Dels 3.000 participants que se situaran a la línia de sortida, 1.800 estan inscrits a l’itinerari llarg i 1.200 al més curt.  
 
Des del Club Ciclista Bas, organitzador de la prova, Toni Fité, assegura que “és un orgull” poder arribar any rere any a alts nivells de participació. De fet, les inscripcions es van tancar 12 hores després d’obrir-se i són molts els que s’han quedat fora. “Un club tan petit com el nostre, d’un poble tan petit com Sant Esteve, tenir tanta participació ens omple”, assegura Fité. Des de l’organització asseguren que no poden anar a més, ja que després seria molt difícil de controlar i “no es podria oferir la qualitat que es vol oferir”.
 

El recorregut és el principal atractiu de la Marxa. Foto: Terra de Remences


Un dels pilars que permeten l’organització de la marxa són els voluntaris. Uns 500 participaran en l’edició d’enguany i faran possible el bon funcionament de la prova en cruïlles i avituallaments. “Sense voluntaris no podríem assumir l’organització, són molt importants”, assegura Fité.
 
Talls de trànsit
 
La XX Terra de Remences provocarà talls de trànsit sobretot al nucli de Sant Esteve d’en Bas. Des de les 7:30 h i fins a les 8:30 quedarà tallat l’accés al poble pels vehicles procedents d’Olot, la C-63z es tallarà des del giratori del polígon de La Serra. L’alternativa serà passar per la variant de Sant Esteve d’en Bas, el túnel de la C-63 en direcció a Sant Feliu de Pallerols. També es tallarà la via que connecta Sant Esteve amb els Hostalets des de les 10:15 fins a les 17 h, l’alternativa serà la carretera de la parcel·lària per Can Trona.
 
20 anys de Remences
 
La Marxa Terra de Remences arriba enguany a la vintena edició. Una fita històrica que ningú s’imaginava: “A la primera edició van ser 280 participants i tot era molt precari. El boca a boca ha funcionat i una gent ha portat a una altra”, afirma l’organitzador del Club Ciclista Bas.
 
Tot i fer 20 anys, l‘organització no es vol plantejar el futur, únicament es busca que any rere any es mantingui l’èxit de participació sense decaure. “Anem any a any, la intenció és que continuï. Hem de procurar que surti gent jove i amb empenta que agafi el relleu. És important arribar a l’èxit, però més important és mantenir-lo”, assegura Fité.