El carrer Pou del Glaç d’Olot entra aquesta setmana en un període de proves

L’Ajuntament vol conèixer de primera mà quines possibles afectacions hi hauria amb el reordenament viari | Des del pròxim dimarts 16 de maig fins al dilluns 22 diversos carrers de la zona canviaran de direcció

El carrer pou del glaç
El carrer pou del glaç | Pau Masó
11 de maig del 2017
Actualitzat el 15 de maig a les 9:26h
Tal com va anunciar l’Ajuntament fa aproximadament un mes, la reordenació del carrer Pou del Glaç es posarà a prova per veure quines afectacions pot arribar a tenir el fet de convertir la via en un únic sentit. A partir del pròxim dimarts 16 de maig a les 7 del matí i fins a les 12 de la nit del següent dilluns 22, cinc carrers de la zona canviaran el seu sentit de circulació.
 
El Pou del Glaç serà de sentit únic direcció el Pla de Dalt fins a l’encreuament amb l’avinguda Joaquim Danés, aquesta tindrà doble sentit de circulació en tot el seu recorregut, el carrer Eiximenis només serà de pujada i el Pont de la Ceràmica només s’hi podrà circular direcció el Pla de Dalt. Totes aquestes modificacions estaran senyalitzades amb rètols i cartells provisionals que es retiraran un cop finalitzi el període.
 
- Pou del Glaç: únicament direcció Pla de Dalt fins a l’encreuament amb l’avinguda Joaquim Danés
- Joaquim Danés: doble sentit de circulació
- Eiximenis: sentit únic de pujada
- Pont de la Ceràmica: sentit únic direcció Pla de Dalt
 
El consistori olotí es mostra conscient que aquestes variacions poden provocar incidències, sobretot els primers dies del període de prova, però asseguren que reforçaran la presència de la policia municipal per a indicar als conductors i donar informació.
 
Segons el regidor de Mobilitat i Via Pública, Josep Gelis, la prova vol determinar si l’avinguda Reis Catòlics pot absorbir tot el trànsit que es derivi del Pou del Glaç: “La principal preocupació és aquesta i volem estar segurs que no hi ha cap problema amb una prova que s’assemblarà el màxim possible al projecte final”. Gelis també ha explicat que l’èxit d’aquest període de prova s’avaluarà depenent de la formació o no de retencions a les vies.
 

L'avinguda Reis Catòlics és un dels punts que preocupa més a l'Ajuntament Foto: Pau Masó


El projecte definitiu no eliminarà zones d’aparcament
 
Una de les principals preocupacions dels veïns són els aparcaments. Durant el període de prova s’eliminaran les places d’aparcament de l’avinguda Joaquim Danés, però el consistori ha afirmat que en la implantació final de l’obra no es reduiran les places d’estacionament de la zona. “El còmput total de places serà pràcticament el mateix. Únicament es mouran de lloc, però no se n’eliminaran”, assegura Gelis.
 
En els pròxims dies l’Ajuntament d’Olot farà arribar tota la informació de les modificacions viàries als veïns dels 5 barris afectats. S’enviaran 4.000 cartes a les cases de la zona on es detallarà tota la informació d’un període de prova que durarà un setmana.
 
A partir del dilluns 22 de maig, l’Ajuntament analitzarà i avaluarà els resultats de la prova per poder iniciar la redacció del projecte final i transformar la zona en els propers mesos. 
 

L'ordenació dels carrers durant el període de prova Foto: Aj. Olot

Arxivat a