Fotoperiodisme

Una exposició internacional sobre Cuba arriba a Olot

Porta per nom «Cuba Mía» i és una mostra fotogràfica del mexicà Rodrigo Moya | El PEHOC juntament amb la Casa Amèrica Catalunya ha aconseguit portar-la a la capital de la Garrotxa

per NacióGarrotxa , 12 de maig de 2017 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

"Cuba Mía" és una exposició fotogràfica de l'inici de la revolució cubana Foto: PEHOC


Aquest dissabte a les 6 de la tarda, Olot inaugurarà una exposició inèdita i de renom internacional. Serà a la sala Àmbit Sant Lluc a la plaça Doctor Ferrer i es podrà veure fins al 28 de maig. El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), juntament amb la Casa Amèrica Catalunya, han aconseguit portar una mostra internacional fins a la capital de la Garrotxa

 
La mostra porta per nom «Cuba Mía» i s’ha pogut veure a Barcelona, l’Havana, Bilbao i Sao Paulo. S’hi poden veure fotografies de Rodrigo Moya, un dels fotperiodistes mexicans més reconeguts, en un recull  de 80 fotografies que transporta als inicis de la revolució cubana durant l’estiu del 1964. La sèrie fotogràfica mostra l’actuació transformadora en diversos àmbits de la societat com l’educació, la sanitat, la música, el ball, el treball, el comerç o també el paper del Che Guevara.

 
Es mostren fotografies inèdites de Moya, considerat un dels principals referents del periodisme contemporani. Va viure les insurreccions de Guatemala, Veneçuela, Panamà Colòmbia, República Dominicana i la de Cuba el 1964. 

 

Participació