La Unió Esportiva Olot aposta pel futbol integratiu

L’entitat ha firmat un conveni amb el Club Atletisme Garrotxa per incorporar-lo al club | Segons els responsables del CAG l’acord permetrà guanyar visibilitat social | La Unió també ha signat un acord per donar suport al futbol base de l’Atlètic Olot

Presentació dels acords amb l'Atlètic Olot i el CAG
Presentació dels acords amb l'Atlètic Olot i el CAG | David Planella
10 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:17h
Poc més de 24 hores després de guanyar el títol de Tercera Divisió, la Unió Esportiva Olot ha fet públic aquest dimarts dos acords que simbolitzen l’aposta del club per al futbol inclusiu. Per una banda l’entitat garrotxina incorporarà els equips del Club Atletisme Garrotxa a les seves files, i per altra, ajudarà als futbolistes amb dificultats econòmiques que formen part del futbol base de l’Atlètic Olot.
 
El Club Atletisme Garrotxa és una entitat privada sense ànim de lucre que porta 15 anys treballant per a la integració de persones amb altres capacitats en el món del futbol. Actualment tenen 4 equips (tres de joves i una escoleta) i a partir d’aquesta setmana entraran a formar part de la Unió Esportiva Olot gràcies a un acord que segons David Juvanteny, president del CAG, donarà “visibilitat social” i permetrà als futbolistes “entrar a formar part de la societat”.
 
Juvanteny ha assegurat que “la gent no acaba d’entendre” el seu projecte i que moltes vegades són rebutjats en molts llocs. “Hi ha hagut moltes empreses que ens han ajudat, però ens han donat diners perquè els fèiem llàstima. Ara passarem de ser un club llastimós, a un club corrent”, assegura el president.
 

Membres del CAG i la Unió Esportiva Olot a la presentació del conveni Foto: David Planella

 
El CAG competeix principalment a futbol sala; un cop cada mes els tres equips que formen el club disputen una lliga amb altres conjunts de la demarcació. Tot i això, el Club Atletisme Garrotxa també va participar en l’última edició del MIC quedant subcampió de la seva categoria i està impulsant seccions d’excursionisme i atletisme.
 
Aposta, també, per l’Atlètic Olot
 
La Unió Esportiva Olot també ha volgut formalitzar el suport al futbol base de l’Atlètic Olot, un club de la ciutat que té a les seves files jugadors amb dificultats econòmiques per poder jugar a futbol. Els dos clubs mantenien relacions fins ara a través de la Fundació del president de l’Olot, Joan Agustí, però el projecte de l’Atlètic Olot entrerà a formar part del club olotí. Agustí ha remarcat que els objectius que tenen amb el club veí “són molt humils” i busquen “formar nens i després futbolistes”.
 
En total són una quarantena de joves futbolistes els que formen part del club olotí i que a partir d’ara tindran suport de l’Olot per poder entrenar i jugar amb el seu equip sense dificultats. “Són mainada de famílies que venen de molt lluny i de diferents àmbits culturals que, per descomptat, han de tenir accés als recursos dels serveis socials i beques de la federació, però també volem ajudar-los amb les beques de la Unió Esportiva Olot”, ha afirmat Agustí.
 
D’aquesta manera l’Olot amplia més que mai la família. Després d’anunciar fa poques setmanes que incorporava una secció de femení i s’ampliaven les edats del futbol base, el club segueix creixen per intentar, segons Joan Agustí, que el futbol de la ciutat representi el 100% de la societat olotina. 
Arxivat a