Rècord de participació en el Robolot més educatiu dels últims anys

La setzena edició va sobreposar la vessant educativa per sobre la competició | El recinte de la Sala Torín es va fer petit amb més de 700 participants d’arreu de Catalunya

Els robots interactius van ser els atractius d'enguany
Els robots interactius van ser els atractius d'enguany | Robolot
Pau Masó
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:48h
El Robolot 2017 deixarà marca per ser l’edició més participativa amb més de 700 joves. Durant el cap de setmana passat, centenars d’alumnes d’arreu de Catalunya van acostar-se a Olot per gaudir i experimentar amb la robòtica com a eina educativa. Tot i doblar-se els espais que hi havia l’any passat amb una carpa instal·lada a l’esplanada de dalt del Firal, el recinte del Torín va quedar petit.
 
La setzena edició del Robolot també es recordarà per donar el protagonisme a l’educació per sobre de la competició. Allargar les proves de tal manera que no s’eliminés i l’estrena de la categoria de treballs educatius STEAM (Ciències, Tecnologies, Enginyeria, Art i Matemàtiques) han permès sobreposar la tasca educativa de la robòtica.
 

Sense eliminacions i més llargues, així van ser les competicions del Robolot 2017 Foto: Robolot


Toni Moreno, organitzador del certamen, creu que “tenir junts els tallers i els concursos ha permès als joves aprendre els uns dels altres i poder veure “in situ” allò que estaven treballant”. Moreno es mostra satisfet amb l’èxit d’enguany i creu que els joves han pogut gaudir i aprendre més que mai de la robòtica.
 
30 projectes escolars i inclusió dels més petits
 
Durant el Robolot, es van exposar una trentena de projectes educatius. Mans impreses en 3D que tenien mobilitat, robots interactius o una màquina de videojocs són algunes de les iniciatives que es van poder veure.
 
Una de les novetats d’engunay era la inclusió dels més petits al certamen. Dissabte i diumenge es van poder veure nens de 3 anys jugant i treballant amb Beebots, unes petites abelles robòtiques que els ajuden a iniciar-se amb el treball del pensament computacional.
 
Els organitzadors ja pensen en la següent edició i afirmen que seguiran apostant per la pedagogia. El 2018 es vol apostar per un Robolot encara més educatiu amb més inclusió de les escoles de fora la comarca i la consolidació de les edats més joves. 
Arxivat a