Pere Gómez deixa el lideratge d’ERC a Olot

El portaveu de la formació abandona el càrrec de portaveu i regidor | Assegura que en «política no hi estem per quedar-nos, sinó per fer un servei a la societat» | Tot indica que el seu substitut a l’Ajuntament serà Manel Mitjà i Anna Barnadas assumirà el càrrec de portaveu

Pere Gómez ho ha anunciat aquest dimecres al matí
Pere Gómez ho ha anunciat aquest dimecres al matí | Pau Masó
03 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:37h
Pere Gómez ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia com a regidor de l’Ajuntament d’Olot. El líder del grup d’ERC a Olot abandona la primera línia de foc del partit per motius personals i per la dificultat de compaginar la tasca educativa com a professor amb la política. El pròxim 25 de maig Gómez assistirà al seu últim ple de l’Ajuntament d’Olot on presentarà la seva renúncia, justament quan farà 10 anys que va entrar al consistori.
 
Pere Gómez ha assegurat que la seva trajectòria en la política local és prou “dilatada” per fer la renuncia, ja que “en política no estem per quedar-nos, sinó per fer un servei a la societat”. L’encara regidor afirma deixar el grup en bones mans i que no l’abandonarà per complet: “No és un adéu. Deixo de ser regidor, però seguiré treballant pel partit i pel país”, assegura Gómez.

El fet de no aconseguir formar govern en cap de les eleccions que ha disputat i viure la política olotina des de l’oposició també ha influenciat en la decisió final: “Ha pesat molt. Si estiguéssim formant govern, no hauria pres aquesta decisió. Estar a l’oposició no et permet reduir la càrrega de feina complementària que es té amb una jornada laboral completa”, ha explicat. Gómez va tenir l'oportunitat el 2015 de ser alcalde de la ciutat amb un govern d'esquerres però hi va renunciar pel fet que la CUP no hi va voler entrar i això suposava no fer-ho amb majoria. 
 

Pere Gómez intervenint en un dels plens municipals d'Olot Foto: Martí Albesa

 
Tot indica que el buit que deixa Gómez a l’Ajuntament l’assumirà Manel Mitjà, el proper a entrar al consistori segons la llista que va presentar ERC a les eleccions del 2015. Per altra banda, Anna Barnadas és la ferma candidata a ocupar el càrrec de portaveu del partit, de fet el mateix Gómez l’ha assenyalat com la persona “més indicada” i la decisió “més lògica”.
 
Amb 52 anys, Pere Gómez posa un punt i a part a una trajectòria que va començar l’any 2005 amb la seva arribada al grup d’Esquerra Republicana. En aquell moment ho va fer com a un més de la llista, i no va ser fins al 2010 que va ocupar el lloc de Jordi Coma com a portaveu. Un any més tard, el 2011, es va presentar per primera vegada com a cap de llista a les eleccions, seguit d’una segona candidatura l’any 2015, quan ja va anunciar que no es tornaria a presentar a unes noves eleccions. Gómez també va ser portaveu d’ERC al Consell Comarcal des del 2007 al 2010.