Aquest cap de setmana torna la Marató de Sang d'Olot, la que més recull de tot Catalunya

La 8a edició comptarà amb 150 voluntaris i una trentena d'entitats | L’Hospici obrirà durant tot el dissabte perquè els garrotxins puguin donar sang | En les últimes set edicions s’ha superat el miler de donacions

150 voluntaris i 30 entitats seran presents a la Marató
150 voluntaris i 30 entitats seran presents a la Marató | Martí Albesa
Pau Masó
03 de maig del 2017
Aquest dissabte la ciutat d’Olot acollirà un dels actes solidaris més importants de l’any. La Marató de Sang, que se celebra cada dos anys, tornarà a obrir l’Hospici durant tot el dia perquè els garrotxins i garrotxines tornin a convertir-se en els catalans que donen més sang. 150 voluntaris i una trentena d'entitats donaran color a una diada que tot fa pensar que tornarà a superar el miler de donacions.
 
A partir de les 10 del matí s’obriran les portes fins a les 10 de la nit. Seran dotze hores seguides de Marató amb concerts i actuacions de dansa de tot tipus. Paral·lelament es realitzaran activitats esportives i lúdiques fora de l’Hospici: una caminada popular, partits d’exhibició de vòlei, torneig de tennis taula, exhibició de bombers o partides d’escacs són alguns dels actes que succeiran simultàniament a la Marató en diversos punts de la ciutat. A més, durant tot el dia, tambors, grallers i gegants voltaran pels carrers d’Olot per animar a la gent a donar sang.
 

La vuitena Marató de Sang d'Olot vol tornar a superar el miler de donacions Foto: Martí Albesa


Sota el lema “Posa’t les piles, dona sang”, l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa buscarà superar les 1.320 bosses que es van aconseguir en l’última edició del 2015. La imatge de la campanya ha estat dissenyada per Xevi Prat i pretén explicar a la població que tothom pot donar sang, tant si és “positiu” com “negatiu”.
 
Any rere any, la Marató de Sang d’Olot ha aconseguit ser pionera a Catalunya en donacions per habitant. Només Tarragona, una ciutat que triplica la població d’Olot, es pot comparar amb la capital de la Garrotxa com les dues localitats catalanes que superen el llindar de les 1.000 donacions en una marató.
 
Qualsevol persona d’entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La quantitat que es recull per cada donant és de 450ml i enguany, a Olot, hi ha 350 nois i noies que poden ser donants per primera vegada. Segons el Banc de Sang i Teixits de Girona l’any passat hi va haver 186.670 donants, 34.500 dels quals ho feien per primera vegada.
Arxivat a