El CPA Olot campió d’Europa per dotzena vegada

Les patinadores olotines han aconseguit un 10 en la puntuació tècnica | El Girona ha quedat en quarta posició i el Masnou sisè | El Pavelló de Le Vendéspace amb 4.000 persones ha vibrat amb el ball del "Sóc Innocent"

Les patinadores a l'esglaó número u del podi europeu 2017
Les patinadores a l'esglaó número u del podi europeu 2017 | Pau Masó
29 d'abril del 2017
Actualitzat el 01 de maig a les 17:45h
El Club Patinatge Artístic Olot governa novament el patinatge europeu després de guanyar el Campionat d’Europa de Patinatge en Grups Show celebrat aquest dissabte a Mouilleron le Captif (França). Les patinadores de Ricard Planiol i Ester Fàbrega s’han endut el 12è títol europeu de la història del club amb una puntuació excel·lent: s’ha vist un 10 a la puntuació tècnica i quatre 9.8 a la puntuació artística en una nota global de 98,2.

El “Sóc Innocent” de l’Olot ha quedat per davant del ball “Esclaus de la riquesa” del CPA Girona que s’ha situat en quarta posició. Entre ells dos s’hi han col·locat els italians Diamante, segon, i Royal Eagles, campió italià, tercer. Per altra banda, el Masnou ha quedat sisè amb el ball “La dictadura del cos” i acaba aquí la seva temporada.
 

Foto de família al pavelló de Vendéspace Foto: Pau Masó


El pavelló de Le Véndespace, situat prop de Nantes, s’ha omplert amb 4.500 espectadors que han pogut veure com el club olotí es penjava la medalla d’or europea per cinquè any consecutiu en un ball que no ha estat perfecte i ha patit una caiguda. El CPA Olot podria haver tret sis deus si no fos per la penalització de 0,2 punts a les notes artístiques; quatre anys enrere a l’europeu de Mòdena les patinadores van aconseguir aquesta gesta, la més gran de la història del club. 
 
El CPA Olot mira ara cap a la Xina on hi disputarà un campionat mundial que coincidirà amb Festes del Tura. La ciutat de Nanquín podria veure com el club olotí es corona amb l’onzè or mundial després d’una temporada magnífica on ha guanyat tots els campionats superant les notes prova rere prova. Fins que no arribi la data, el club olotí haurà de fer mans i mànigues per aconseguir el finançament per viatjar fins a Àsia, una missió gens fàcil tot i haver demostrat a tot Europa que aquest 2017 segueixen sent les millors.