El músic Joan Asin rebrà les Ales a la Cultura d’Olot

L’Ajuntament li atorga el guardó per la seva tasca al cant coral i a la cultura olotina | Asin és fundador Cantabile Cor de Cambra i el Cor Gaia, ha dirigit diversos projectes musicals i actualment prepara un nou espectacle

Redacció
27 d'abril del 2017

El músic i compositor Joan Asin Foto: Olot Cultura


El músic, compositor i director d’orquestra corals, Joan Asin, rebrà les Ales a la Cultura 2017 en honor a la tasca cultural que ha aportat i segueix dedicant a la cultura olotina. Asin rebrà el guardó el pròxim 27 de maig en un acte a la Sala el Torín en reconeixement, també, a la seva trajectòria.
 
Joan Asin va fundar el Cantabile Cor de Cambra el 1997 i actualment és el director. També va impulsar el Cor Juvenil Gaia l’any 2003, ha estat cantant de la Coral Croscat i durant nou anys ha dirigit la Capella Polifònica de Girona.
 
Nascut a Gelida, el músic amb vida a Olot també ha elaborat diferents projectes musicals al llarg de la seva trajectòria: Rèquiem K.626 de W. A. Mozart, la Missa en ReM. Op.86 de A. Dvorak i la Missa núm. 6 D950 de F.Schubert, amb la Capella Polifònica de Girona i el Cantabile Cor de Cambra. Recentment, ha dirigit dos espectacles els dos últims anys amb el Cor Juvenil Gaia, Wait in Line i Black Is Not Enough. Actualment està treballant l'Stabat Mater de K. Jenkins i un nou concert titulat Te'n Recordes? que s'estrenaran a la tardor d'aquest 2017.
 
Asin va començar a estudiar música amb set anys, després va fer solfeig, harmonia, piano i finalment s’ha dedicat a la tècnica de direcció coral. Abans de traslladar-se a Olot, Asin havia fundat la Coral Amics de la Polifonia a Gelida i la Coral Ars Nova de Martorell, i va col·laborar amb la Coral Càrmina de Barcelona al Palau de la Música. Ha treballat també com a pedagog musical i en el camp de la composició creant i enregistrant música per a produccions de vídeo i televisió.
Arxivat a