La Comissió de la Canya celebra els seus 50 anys amb la Festa Major

Aquest cap de setmana el poble viurà una festivitat doble | El grup Di- Versiones serà el plat estrella el diumenge a la nit | Actuacions de màgia, sardanes, humor, gegants i concerts omplen el programa d'actes

NacióGarrotxa
26 d'abril del 2017

La Festa Major durarà quatre dies i tres nits Foto: Comissió


Aquest cap de setmana la Canya portarà a terme una celebració doble: els 50 anys de la Comissió de Festes del poble i la Festa Major de la localitat. Des del divendres 28 fins al dilluns 1 de maig els veïns gaudiran de tot tipus d’actuacions i actes pensats per viure una fita única.
 
El 1967 es va crear la Comissió de Festes de la Canya, 50 anys després segueix en peu i més viva que mai. Amb una quarantena de membres actius i més de 300 socis, és la més antiga de la Garrotxa i una de les primeres que es va crear a la demarcació. Està formada per un equip gestor on hi ha el president, el secretari i el tresorer, tots tres treballen per maniobrar una entitat que organitza tres actes anualment: la Festa Major (1 de maig), la Festa de l’Esperança (18 de desembre) i la Cavalcada de Reis.
 
Segons el seu president, Carles Grèbol, el treball i constància de la gent que forma la Comissió els han portat fins avui: “Hi ha hagut un treball important durant molt de temps perquè si no és impossible durar 50 anys. Això és gràcies a la voluntat, l’esforç i el treball de la gent”. En Carles és un dels dos presidents que ha tingut l’entitat durant aquests 50 anys, una fita que, sobretot, viu amb especial emoció en Toni Roura, l’únic membre que hi és des del primer dia: “Estem al 100%, tenim membres de la comissió que formen part d’una tercera generació d’avis, pares i fills”, afirma en Toni.
 
Una Festa Major amb més motiu que mai
 
Aquest cap de setmana han preparat diversos actes en commemoració dels 50 anys que coincidiran amb la Festa Major del poble. Durant quatre dies la Canya podrà gaudir d’actuacions de màgia, de balls geganters, concerts, trobades populars i exposicions que explicaran la vida de la Comissió de Festes.
 
El plat estrella d’aquest cap de setmana serà el concert de Di-Versiones el diumenge a la nit aprofitant que dilluns és 1 de maig, festivitat de Sant Josep Obrer, patró de la parroquia del poble. Dissabte a la nit també hi haurà un espectacle d’humor amb Mònica Pérez i Jordi Rios i el diumenge a la tarda La Salvatana actuarà en el concert final de Festa Major.
 

Consulta tots els actes de la Festa Major de la Canya
 

L'orquestra Di-versiones actuarà el diumenge a la nit a la Canya Foto: Di-Versiones