Arriba la Fira de la Primavera a Olot

El dilluns 1 de maig es concentren la majoria d’activitats, però des de divendres ja se n’han programat | Són més d’una trentena de propostes en quatre dies | Per cop s’engalanaran diversos espais de la ciutat amb muntatges florals

La Fira del Disc es tornarà a instal·lar a la Plaça Clarà aquest 1 de maig.
La Fira del Disc es tornarà a instal·lar a la Plaça Clarà aquest 1 de maig. | Martí Albesa
25 d'abril del 2017
Actualitzat el 26 d'abril a les 8:26h
Olot acollirà el dilluns 1 de maig una nova edició de la Fira de Primavera, una celebració multisectorial que escampa per tota la ciutat diversos mercats i exposicions. Enguany, a partir del divendres 28 d’abril ja hi haurà activitats que s’allargaran fins al mateix dilluns. La novetat d’aquesta edició és que l’Ajuntament ambientarà el centre d’Olot amb diversos muntatges florals.
 
Com cada any, diverses fires i mercats coincidiran el dia 1 a Olot: la Fira de la Primavera comptarà amb el mercat de l’automòbil al Firal, el mercat de roba extraordinari des del Firalet fins a la plaça Balmes i la Mostra de Bonsai a l’Hospici. El Mercat d’artesania s’instal·larà enguany a la plaça del Teatre i la Fira d’activitats extraescolars es desplaçarà a la plaça Major. Tampoc hi faltarà el Mercat del disc a la plaça Clarà i el Mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça del Mig. El Club Motor Antic Garrotxa ha organitzat un monogràfic sobre els 71 anys de la Vespa que es podrà veure al Passeig d’en Blay.
 

El Firal acullirà vehicles nous i d'ocasió i la història del motor a la Garrotxa. Foto: Martí Albesa


Els olotins podran triar i remenar en un munt d’activitats culturals i esportives que començaran el mateix dilluns ben d’hora: a les 9 del matí s’iniciarà el 27è Trofeu Primavera per a ciclistes federats entre 5 i 14 anys al Pla de Dalt. Una hora més tard es donarà el tret de sortida a la 5a Cursa de la Moixina que recórrer els paratges del Triai i la Fageda d’en Jordà. El gimnàs Àrea també oferirà des de les 11 del matí fins a les 13 h una exhibició de dansa moderna al capdamunt del Firal. Al mateix lloc, a partir de les 17 h exhibició de zumba i hip hop a càrrec del gimnàs Top Team. Per acabar la tarda hi haurà una desfilada popular al Casino Olotí organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot (ACO).
 
Emprimavera’t i inici de la campanya “No et quedis el canvi”
 
Els mateixos comerciants són els encarregats de l’Emprimavera’t, una iniciativa que arriba a la tercera edició i que regalarà flors a qui compri a les botigues del centre d’Olot. A partir de les 5 de la tarda del dilluns tothom qui presenti un tiquet de compra podrà recollir a les escales de Sant Esteve una plantació floral.
 
Les flors i plantes també seran protagonistes des del divendres fins al dilluns amb la nova proposta que llança l’Ajuntament d’Olot: s’engalanaran 12 punts del centre de la ciutat amb muntatges florals per acompanyar la iniciativa de l’ACO i inundar la ciutat d’ambient primaveral. Des del consistori es fa una crida als veïns a engalanar els balcons per acompanyar la incitativa. Aquells que ho facin i presentin una imatge del seu muntatge podran recollir un obsequi a les mateixes escales de Sant Esteve.
 
La cinquena edició de la campanya “No et quedis el canvi” també s’iniciarà coincidint amb la Fira de Primavera. 160 guardioles pintades per diferents escoles d’Olot s’instal·laran als comerços d’Olot per recollir donacions per Càritas Garrotxa. Fins al 27 de maig hi haurà temps per fer aportacions i la primera setmana de juny es farà la trencada de guardioles a les escoles que han col·laborat.
 
Les desenes d’activitats que s’esperen per aquest cap de setmana ompliran un any més tres dies de festa amb l’obertura dels comerços durant el dia 1 de maig. Consulta totes les activitats organitzades a la pàgina web de Turisme Garrotxa
 

Galeria de fotos de la Fira de la Primavera 2016

 

El mercat extraordinari és un dels atractius de la Fira de l'1 de maig a Olot. Foto: Martí Albesa

Arxivat a