La policia local d’Olot fotografiarà amb un dispositiu mòbil les infraccions d’aparcament

A través d’una càmera instal·lada en un cotxe patrulla es denunciarà al moment la infracció | L’objectiu és evitar els aparcaments en doble fila, a llocs de càrrega i descarrega i zones no permeses | L’Ajuntament remarca que no es tracta d’una iniciativa per recaptar sinó per millorar la mobilitat a la ciutat

El dispositiu des de l'interior del cotxe patrulla
El dispositiu des de l'interior del cotxe patrulla | Pau Masó
25 d'abril del 2017
Actualitzat el 26 d'abril a les 8:26h
La Policia Local d’Olot posa en marxa un nou dispositiu mòbil que permetrà detectar instantàniament els estacionaments indeguts. Es tracta d’una càmera instal·lada dins un cotxe patrulla que circularà per Olot i fotografiarà les matrícules d’aquells vehicles que hagin aparcat en un lloc no permès.
 
Les zones que principalment controlarà aquest dispositiu valorat entre 15 i 20.000 euros seran els aparcaments en doble fila, les parades d’autobús, els espais de càrrega i descarrega, els passos de vianants, bici-carrils i també aparcaments per a persones discapacitades. Es tracta d’un aparell que s’utilitza a grans ciutats com Barcelona i que a Olot tindrà l’objectiu de millorar la mobilitat de la ciutat.
 

Pantalla des d'on es controla el dispositiu Foto: Pau Masó


El cap de la Policia Local d’Olot, Ignasi López, aclareix que no es farà un ús indiscriminat d’aquesta eina: “No funcionarà durant les 24 hores del dia. Seleccionarem els llocs i moments de fer-la servir. Hem de fer un pas més tots plegats per millorar la circulació a la ciutat”. López ha explicat que la càmera també servirà per controlar possibles “matrícules negres” i identificar vehicles robats, conductors sense permís o cotxes que hagin comès delictes.
 
“No és un dispositiu per recaptar”
 
El regidor de Mobilitat i Via Pública, Josep Gelis, ha volgut subratllar que “no es tracta d’un dispositiu per recaptar multes, sinó una eina que permeti millorar la seguretat viària”. Gelis ha explicat que últimament l’Ajuntament ha detectat un augment de furgonetes i vehicles de repartiment que demanen l’ús d’espais d’estacionament temporal al centre d’Olot. Segons el regidor no hi ha hagut un augment de les infraccions en els últims anys que hagi motivat la compra d’aquest dispositiu, s’ha fet per fer un pas més en el control de vehicles infractors a la ciutat.

Dades de la Policia Municipal exposen que durant el 2016 la grua va dur a terme 368 actuacions per retirar vehicles mal estacionats. D’aquestes, només un 10% van ser a causa de l’estacionament en zones de càrrega i descàrrega. La majoria de les actuacions (27%) es deuen a l’estacionament en zones senyalitzades amb discos mòbils. 
 

Vista frontal de la càmera instal·lada al cotxe patrulla Foto: Pau Masó

Arxivat a