Mieres registra un 47% de participació a la consulta sobre les inversions

Fins a 143 persones han opinat sobre en què cal invertir 20.000 euros del pressupost municipal | Instal·lar un passamà i construir una estructura que permeti tenir més ombra al pati de l’escola són les propostes més votades

És la segona edició dels pressupostos participatius de Mieres
És la segona edició dels pressupostos participatius de Mieres | Martí Albesa
NacióGarrotxa
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:23h
Els veïns del poble de Mieres han decidit en què destinaran 20.000 euros del pressupost municipal. En una votació que ha durat una setmana els habitants han escollit entre diverses propostes per portar a terme al municipi. La més votada ha estat la instal·lació d’un passamà a a la pujada de la Romeria seguida de la construcció d’una estructura per habilitar més ombra al pati de l’escola i la compra d’un focus per a la Fira de l’Intercanvi.
 
La participació de la consulta popular s’ha situat al 47%, tres punts més que la primera edició del 2016. Un total de 143 persones han votat aquest 2017 en una consulta que va començar el 15 d’abril i s’ha allargat fins el passat divendres 21. L’Ajuntament iniciarà properament el procés de selecció definitiva de les propostes seleccionant les idees amb més puntuació fins a assolir la suma de 20.000 euros. El consistori té previst duu a terme les accions aquest mateix any.
 

Ajuntament de Mieres Foto: Martí Albesa


Un parc d’Skate, la compra de llibres d’història del municipi o la reparació del mur del cementiri són algunes de la resta de propostes més votades i que l’Ajuntament mirarà de tirar endavant tenint en compte el límit pressupostari.
 
Ester Nart, nova Jutgessa de Pau
 
Paral·lelament a la votació sobre el pressupost municipal, Mieres també decidia el nou Jutge de Pau del municipi. Ester Nart ha estat la guanyadora amb 13 vots més que Isidre Vila i el proper divendres 28 d’abril serà nomenada pels propers quatre anys.
 
Un dels dos candidats és familiar d’una regidora i per aquesta raó es va donar el poder d’escollir al poble. El consistori va enviar la problemàtica al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però la cambra va respondre que havia de ser l’Ajuntament el que decidís sobre aquest tema. Finalment Mieres ha vist oportú que fossin els seus ciutadans els que escollissin el futur jutge de pau del poble.