«Nosaltres dos», de Xavier Bosch, és el llibre més venut a Olot

RÀNQUING «23 gorgues i recorreguts d'aigua» de Ramon Roura és el títol local més comprat | El sol trenca cinc edicions de Sant Jordi passades per aigua

La llibreria Drac va omplir-se de gom a gom durant tot el diumenge
La llibreria Drac va omplir-se de gom a gom durant tot el diumenge | Adrià Bosch
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:27h
Nosaltres dos, de Xavier Bosch, va ser el llibre més venut aquest Sant Jordi a la ciutat d'Olot. La novel·la contemporània de l'escriptor barceloní va ser el que va tenir més èxit en aquesta diada, segons dades facilitades per la llibreria Drac. 

Pilar Rahola es va situar al segon lloc a la ciutat amb el llibre Rosa de cendra. La tercera posició va ser per Els vells amics de Sílvia Soler. Rafel Nada i Jaume Cabré tanquen el rànquing dels cinc llibres més venuts: l'escriptor gironí es va situar en quarta posició amb La Senyora Stendhal i Cabré a la cinquena amb el recull de relats novel·lístics Quan arriba la penombra.

Ramon Roura, l'autor local més venut

Pel que fa als llibres locals, 23 gorgues i recorreguts d'aigua va ser el més venut. El garrotxí Ramon Roura va liderar les vendes garrotxines amb un títol publicat el juny del 2016 i que explica diversos indrets aquàtics de la comarca. 

Anna Ralita se situa en segon lloc com autora local amb el seu D'un cor empresonat per causa mèdica a un cor en llibertat. L'olotina debutava al món literari amb un llibre que ja es va esgotar setmanes abans de Sant Jordi. 

La Veu de la Viola de Salvador Vergés, L'antic terme de Bassegoda d'Anna Madroñal i Joan Frigola, i La gent i les coses d'Olot de Josep M. Canals ocupen el tercer, quart i cinquè lloc del rànquing local respectivament. 

El sol trenca cinc edicions consecutives de pluja 

El Sant Jordi 2017 també es recordarà pel bon temps que va acompanyar la diada i la presència del sol durant tot el diumenge. La gent es va llançar al carrer ben d'hora i el Firal va presentar un bon aspecte durant tota la jornada matinal i fins a última hora de la tarda. 
 

El bon temps va acompanyar durant tota la diada Foto: Adrià Bosch


Els llibreters consultats reconeixen que ha estat una molt bona diada que, tot i caure diumenge, no ha frenat la celebració d'un dels dies més bonics de l'any. Reconeixen que hi ha hagut més vendes que la diada de l'any passat però, en general, durant el mes d'abril els números s'han mantingut en comparació a les últimes edicions.

Al llarg de la tarda es va celebrar la diada castellera de Sant Jordi davant les escales de Sant Esteve. Els Xerrics d'Olot van iniciar la temporada a la capital de la Garrotxa acompanyats d'altres colles veïnes. Més d'un centenar de persones van posar a prova els seus coneixements de llengua catalana al Gran Dictat Popular organitzat pel Consorci de Normalització Lingüística d'Olot amb un conte de Maribel Torres.
 

Galeria de Fotos Sant Jordi 2017 a Olot (Adrià Bosch)

 
Llibres més venuts a Olot, Sant Jordi 2017
1- Nosaltres dos de Xavier Bosch
2- Rosa de cendra de Pilar Rahola
3- Els vells amics de Sílvia Soler
4- La senyora Stendhal de Rafel Nadal
5- Quan arriba la penombra de Jaume Cabré
   
Llibres locals més venuts a Olot, Sant Jordi 2017
1- 23 gorgues i recorreguts d'aigua de Ramon Roura
2- D'un cor empresonat per una causa mèdica a un cor en llibertat d'Anna Ralita
3- La veu de la viola de Salvador Vergés
4- L'antic terme de Bassegoda d'Anna Madroñal i Joan Frigola
5- La gent i les coses d'Olot de Josep M. Canals