Surt a la venda el primer conte escrit pels alumnes de l'escola Joan XXIII d'Olot

S'anomena «La fada avorrida» i tot el procés de creació i il·lustració ha anat a càrrec del centre | El llibre es podrà comprar per Sant Jordi i els beneficis aniran destinats a l’escola | Ja s’han venut més de 100 contes

Els alumnes que han creat l'obra literària
Els alumnes que han creat l'obra literària | Pau Masó
Pau Masó
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:47h
L’Escola Joan XVIII d’Olot treu a la llum un projecte de llarga durada on hi han participat els alumnes del centre. Es tracta de la creació del conte La fada avorrida i que aquest Sant Jordi es podrà comprar al Firal d’Olot.
 
Des del setembre del 2016 els alumnes han treballat en l’escriptura, la il·lustració i digitalització de la història fins a aconseguir un conte que parla de les aventures d’una fada. Primer es va estudiar teòricament com s’estructurava un conte, llegint i observant diferents relats. En segon lloc, els alumnes es van llançar a l’escriptura, individualment o per grups van escriure un conte que més tard aniria a votació.
 
Va ser en la tercera fase on es va decidir entre tot el grup quin conte agradava més. Una vegada es va tenir el text finalista, i amb l’ajuda de Tavi Algueró, es van dibuixar les il·lustracions que acompanyarien la narració. Per últim, també es van dissenyar digitalment uns pictogrames que permeten als lectors amb més dificultats seguir el fil de la història.
 
La presentació del conte va ser a principis d’abril. Amb només dues setmanes ja s’han venut més de 100 exemplars d’un total de 300. Els beneficis que s’aconsegueixin amb les vendes aniran destinats al centre olotí i serviran perquè els alumnes puguin anar de colònies. El preu del llibre és de 8 euros i es podrà torbar el proper diumenge a la parada de Joan XVIII que estarà instal·lada al Firal amb motiu de Sant Jordi.