Un dictat popular a Olot posarà a prova els garrotxins per Sant Jordi

És la tercera edició d’una activitat que enguany també comptarà amb un espectacle del Sismògraf | Una ruta amb caiac per la Costa Brava o una nit a una casa rural de la Garrotxa són alguns dels premis

NacióGarrotxa
21 d'abril del 2017

Presentació de la tercera edició del dictat Foto: Pau Masó


Aquest diumenge 23 d’abril un dictat popular posarà a prova els garrotxins que hi vulguin participar. Es tracta d’una activitat que organitza el Consorci de Normalització Lingüística d’Olot i que arriba enguany a la tercera edició. El dictat tindrà lloc a la plaça del Teatre a les sis de la tarda i hi pot participar tothom qui tingui més de 10 anys.
 
La prova consisteix a omplir els buits d’un conte que es llegirà en veu alta. Guanya qui aconsegueixi escriure correctament més paraules. Aquest any l’olotina Maribel Torres ha escrit una història sobre el drama de Mediterrani que serà llegida per dues persones refugiades que viuen a Olot.  
 
Enguany el dictat coincidirà amb el Sismògraf i això ha provocat que s’incorpori un espectacle després de la prova lingüística. Laia Santanach oferirà al públic l’espectacle Ballant, ballàvem, que consistirà a ballar les 15 paraules del dictat.
 
Qui vulgui participar en la prova ho pot fer en tres categories diferents segons l’edat. Cada categoria tindrà un premi diferent: la categoria A (de 5è a 1r d’ESO) es regalarà un val de 150 euros per compartir amb els companys de classe, la categoria B (de 3r d’ESO fins a 18 anys) tindrà de premi una ruta amb caiac a Tamariu, i la categoria C (de més de 18 anys) oferirà al guanyador una nit en una casa rural de la Garrotxa. Per apuntar-se només cal ser present al lloc un quart d’hora abans. En cas de pluja el dictat es farà al Casal Marià. 
Arxivat a