Olot es prepara per a un Sant Jordi atapeït i amb bones expectatives

Sismògraf, castells, un dictat popular, la Unió Esportiva Olot i el Barça acompanyaran la diada| Les vendes de llibres d’aquest diumenge simbolitzen només un 7% del total anual | S'espera que el sol trenqui cinc edicions consecutives de pluja

Sant Jordi, a Olot
Sant Jordi, a Olot | Martí Albesa
21 d'abril del 2017
Les previsions i expectatives s’agafen de la mà per preveure un Sant Jordi radiant a Olot i la Garrotxa. S’espera que el proper diumenge 23 d’abril brilli el sol i les vendes en una diada atapeïda d’actes culturals, esportius, lúdics i socials. La rosa i el llibre tornaran a sortir el carrer per lluir més que mai.
 
Des de la Llibreria Drac, epicentre olotí del Sant Jordi, la seva responsable Irene Bonet explica a NacióGarrotxa que s’estan preparant des de fa un mes: “Fa dies que treballem pensant amb Sant Jordi. Aquest diumenge entraré a la botiga a les 6 del matí i marxaré de matinada. No pararem”.
 

Irene Bonet, és la responsable de la Llibreria Drac d'Olot Foto: Martí Albesa


Les previsions de venda són positives i, de fet, Bonet assegura que ja hi ha clients que s’han avançat a la diada durant la setmana. A diferència del que es pot arribar a pensar, des de la llibreria Drac es calcula que per Sant Jordi es vendrà un 7% dels llibres que es venen durant un any sencer. “No és un 50% com molta gent creu, és menys del que sembla”, assegura la responsable de la llibreria olotina.
 
El Gremi de Llibreters els permetrà enguany oferir el descompte habitual de Sant Jordi també durant el dissabte: “Des del Gremi es deia que el dia de Sant Jordi era l’única data que es podia fer descompte als clients, però aquest any també ho podrem fer dissabte. Això farà que la gent potser es reparteixi més”, assegura Bonet.
 
Que Sant Jordi caigui en diumenge és un fet que ha preocupat, sobretot, al gremi de floristeries que creuen que podria afectar a la venda de roses. Tot i això, confien que la diada s’acabi “allargant” i ajudi a repetir els números de l’any passat, amb 6 milions de roses venudes a Catalunya.
 

No s'espera que la pluja faci acte de presència aquest Sant Jordi Foto: Martí Albesa

 
Bon temps després de cinc anys
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya no s’esperen precipitacions pel diumenge. El sol serà protagonista i es recuperaran les temperatures arribant a les màximes més altes de la setmana. Concretament a Olot es preveuen temperatures de fins a 23 graus i mínimes de 7. Sense pluja a la vista, es trencarà una tendència de cinc anys amb el Sant Jordi passat per aigua a la capital de la Garrotxa.
 
A Olot, els comerciants no podran obrir tot i ser un dia festiu assenyalat. El calendari d’obertura a la capital de la Garrotxa permet aixecar la persiana el dia 1 de maig, però no durant Sant Jordi. Tot i així, les llibreries i floristeries de la ciutat tindran permís per ser protagonistes de la diada.

Sismògraf, un dictat popular, castells i futbol, els acompanyants de la diada
 
Per si amb Sant Jordi no se’n feia prou, hi haurà diversos esdeveniments culturals que s’afegiran a la diada: El Sismògraf posarà punt i final després de tres dies d’actuacions ininterrompudes i omplint Olot de dansa en la seva novena edició; Una trobada castellera davant les escales de Sant Esteve obrirà la temporada a la ciutat; El Gran Dictat Popular que arriba a la tercera edició omplirà la plaça del Teatre a les 6 de la tarda; Una hora abans (17 h), la Unió Esportiva Olot jugarà al camp del Peralada un partit que pot donar el títol de Tercera Divisió als olotins i on s’espera que centenars d’aficionats s’hi desplacin; I per últim, el clàssic del futbol espanyol també coincidirà amb la cita cultural catalana: el Barça i el Madrid s’enfrontaran al Santiago Bernabéu (Madrid) a partir de tres quarts de nou de la tarda.
 
Amb bon temps, bones expectatives, en un dia festiu i amb cites per a tots els gustos, el Sant Jordi 2017 es convertirà en una diada atapeïda d’actes i festivitats que es fa curta amb només 24 hores. Caldrà aprofitar el temps durant un dia que per molts, és el més bonic de l’any.
 

Consulta els 15 títols garrotxins per aquest Sant Jordi

Galeria de fotos del Sant Jordi 2016

Galeria de fotos del Sant Jordi 2015

 

Olotins triant les roses. Foto: Martí Albesa