Montagut i Oix acollirà la nova torre de telecomunicacions de Camprodon

El repetidor es construirà a una finca privada del Serrat dels Boixos i l'estructura farà uns 25 metres aproximadament | La torre de telecomunicacions costarà uns 150.000 euros segons el pla especial que ha redactat el Consorci de l'Alta Garrotxa

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:33h
Beget serà una de les poblacions beneficiades per la nova torre
Beget serà una de les poblacions beneficiades per la nova torre | Arnau Urgell
La futura torre de telecomunicacions que ha de solucionar els problemes de cobertura telefònica, TDT i Internet a cinc nuclis de Camprodon (Ripollès) està avançant a nivell de tramitació. El repetidor es construirà a una finca privada del Serrat dels Boixos al municipi de Montagut i Oix (Garrotxa) i l'estructura farà uns 25 metres aproximadament. També caldrà construir una via d'accés d'uns 700 metres i estendre una línia elèctrica de baixa tensió d'1,5 quilòmetres.
 
L'Ajuntament, que n'és el promotor, confia que pugui entrar en funcionament el 2018 amb un pressupost d'uns 150.000 euros. De moment, Urbanisme ha aprovat inicialment el ple especial i hi ha obert el període d'al·legacions. Aquesta és una infraestructura molt reivindicada al territori que ve a substituir el projecte de la torre a coll de Bucs que la Generalitat no va fer per falta de recursos.
 
Els veïns dels nuclis disseminats de Rocabruna, Beget, Salarca, Bolòs i Font Rubí fa dècades que es queixen dels problemes de cobertura que tenen a la zona. No tenen Internet ni telefonia mòbil i veuen pocs canals de televisió. El senyal és tan dolent que no es pot ni trucar al telèfon d'emergències, segons explica l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala (Junts per Camprodon). "És lamentable que en ple 2017 hi hagi aquestes mancances; volem que els territoris estiguin habitats però per això fan falta infraestructures", afegeix el batlle, tot recordant que en les èpoques de vacances la població augmenta considerablement alhora que hi ha empreses que viuen del turisme, com ara cases rurals, que necessiten una bona cobertura.
 

L'alcalde de Camprodon, Xavier Sala. Foto: ACN


Dels 400.000 euros inicials a una torre de 150.000 euros
 
La torre de telecomunicacions costarà uns 150.000 euros segons el pla especial que ha redactat el Consorci de l'Alta Garrotxa, atès que la zona on es vol construir forma part d'aquesta zona protegida. Després d'estudiar les possibles opcions, s'ha decidit que es construeixi a uns terrenys privats en sòl no urbanitzable al Serrat dels Boixos al municipi de Montagut i Oix. Els aspectes que més han pesat a l'hora de decidir l'emplaçament han estat tenir "la màxima cobertura possible, el mínim impacte ambiental i l'optimització de recursos".
 
Un cop la torre ja estigui a punt l'Ajuntament espera atraure diferents operadors de telefonia. "Posarem el màxim de facilitats possibles", assegura el batlle. "El handicap és que les empreses es mouen pels beneficis i aquí no són molts veïns (uns 200), però d'una manera o altra ho aconseguirem", conclou.
 

Carretera de Beget Foto: Arnau Urgell