Olot instal·la el primer servei per a autocaravanes de la ciutat

Estarà situat al Càmping les Tries i entrarà en funcionament a partir d’aquest dijous Sant | Es podran descarregar residus i carregar aigua fins a 100 litres | Des de l’Ajuntament es qualifica com una oportunitat per atreure altres grups turístics

Imatge de la nova àrea d'autocaravanes ubicada al Càmping les Tries
Imatge de la nova àrea d'autocaravanes ubicada al Càmping les Tries | Aj. Olot
Pau Masó
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:50h
La ciutat d’Olot ja disposa del primer servei per a autocaravanes de la ciutat. Fins al moment no havia existit i la iniciativa privada ha permès que l’Ajuntament ho hagi vist amb bons ulls. El servei es posa en marxa aquest dijous Sant i estarà ubicat al Càmping Les Tries. Permetrà buidar els residus dels automòbils, carregar aigua neta fins a 100 litres i passar-hi la nit.
 
El finançament d’aquest nou espai és completament privat, el càmping olotí ha impulsat el servei amb l’ajuda logística i difusió de l’Ajuntament. El consistori es compromet a senyalitzar l’àrea amb indicacions per tota la ciutat i difondre-la a través dels seus espais comunicatius.
 
Fins ara, els visitants que arribaven a Olot amb autocaravanes i tenien la necessitat de renovar les seves aigües no trobaven un espai on fer-ho i, fins i tot, alguns llençaven els residus allà on volien. Segons Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica d’Olot, aquest tipus de viatjants ara ho tindran més fàcil per quedar-se a la capital de la Garrotxa: “És un tipus de turisme cada vegada més important que busca especialment aquestes àrees. Són gent que quan arriben a una ciutat acostumen visitar-la amb un percentatge de despesa important”, assegura Vayreda.
 
Besalú, el primer a adaptar un espai per a caravanes a la Garrotxa
 
L'àrea d’Olot és la tercera que existeix a la comarca. Abans que la capital de la Garrotxa instal·lés aquest servei, Besalú ja va avançar-se. La diferència de l’espai besaluenc és que es tracta d’un servei municipal que va decidir impulsar directament l’Ajuntament.

El Càmping Lava de Santa Pau també ofereix el mateix servei de pernoctació i canvi d'aigües. L'Ajuntament d'aquest municipi està estudiant instal·lar un servei municipal al poble. El passat mes de març el consistori va iniciar els tràmits per modificar els usos d’una àrea prop de l’estació d’autobusos amb la voluntat d’adaptar l'espai per a autocaravanes. 
Arxivat a