carreteres

El PSC demana recuperar el projecte de desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles

Volen que la Generalitat reconsideri l’opció de desdoblar la via i han presentat una proposta de resolució al Parlament | Els socialistes reclamen que no es facin execucions «reversibles»

per Pau Masó, Olot, 13 d'abril de 2017 a les 08:00 |
Josep Guix, portaveu del PSC Olot, i Rafael Bruguera, diputat del Parlament, davant el projecte de desdoblament | Pau Masó
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Partit Socialista de Catalunya defensa i reclama el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles com una necessitat clau per les comarques de la Garrotxa i el Pla de l’Estany. Denúncia que la Generalitat ja no aposta pel projecte sinó que busca altres maneres per no haver d’invertir tants diners amb la via.
 

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya va presentar a principis d’aquest any dues millores per la C-66 que permetien l’execució de diverses rotondes entre Besalú i Serinyà, i també plantejaven la possibilitat d’un traçat de tres carrils (2+1).
 
El PSC creu que les possibles millores únicament serviran per enterrar la possibilitat del desdoblament i per això ha presentat una proposta de resolució a la Comissió de Territori. Al text es reivindica el projecte d’autovia, es demana que s’efectuïn estudis informatius pel futur desdoblament de la C-66, i que es planifiqui l’execució de les obres per fases anuals.
 

Josep Guix i Rafael Bruguera amb Marc Lamuà, diputat socialsita al Congrès dels Diputats Foto: Pau Masó


El diputat socialista al Parlament de Catalunya, Rafael Bruguera, assegura que no demanen que es faci amb “urgència” sinó que es “garanteixi que serà una realitat”. “No volem que es facin pedaços perquè són el primer pas per no executar el desdoblament. Volem que si s'hi fa alguna cosa, no sigui reversible”, assegura Bruguera.
 
Els socialistes demanaran inversions a Madrid per l’Escola d’Art i l’Espai Cràter
 
El partit també ha anunciat que a través de dues esmenes als pressupostos generals de l’estat espanyol que es troben en fase de negociació, es demanaran inversions per l’Escola d’Art i el futur espai Cràter.
 
En total s’ha demanat prop d’un milió d’euros, 400.000 pels claustres del Carme i 550.000 pel futur espai volcànic. Segons Marc Lamuà, diputat del PSC al Congrés dels Diputats, assegura que “és complicat” poder aconseguir aquestes partides, però “són demandes que es posen sobre la taula perquè no hi ha un govern en majoria i està obligat a negociar”.
 

 

Participació