Els Xerrics d'Olot estrenen castells de set a Empúries

Els garrotxins comencen pel 5 de 6, i descarreguen el 4 de 7 a la segona ronda | Els Minyons de Terrassa aconsegueixen el 4 de 8 a Castelló

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:02h
3 de 7 dels Vailets de l'Empordà.
3 de 7 dels Vailets de l'Empordà. | Sheila Hardie/VdE
Els Xerrics d'Olot van estrenar aquest any els castells de set a Castelló d'Empúries. A la diada del dissabte passat els garrotxins van començar pel 5 de 6, abans de descarregar el 4 de 7 a la segona ronda. Els Xerrics van acabar amb el 4 de 6 amb pilar i un pilar de 4. L'actuació va acabar de manera precipitada, amb l'ambulància marxant just abans de la ronda de pilars.

El 2017 que es va encetar el dissabte serà un any especial pels garrotxins ja que compliran 15 anys. El proper 6 de maig es celebrarà l'efemèride amb l'habitual diada castellera davant l'església de Sant Esteve d'Olot. 

Els Minyons de Terrassa van descarregar el 4 de 8. El carro gros dels malves va ser el castell més destacat del IV Aniversari del Bateig dels Vailets de l'Empordà, en una diada a la plaça de Jacint Verdaguer.

Els malves van començar l'actuació amb el 4 de 8, portant per quart any consecutiu els castells de vuit pisos a la població de l'Alt Empordà. A la segona ronda, els terrassencs van descarregat el 3 de 7 amb pilar, abans d'acabar amb el 5 de 7.

Els Vailets de l'Empordà, per la seva banda, van començar amb el segon 3 de 7 de la temporada, però a partir de la segona ronda se'ls va torçar l'actuació. Els de Castelló van haver de desmuntar un 3 de 7 amb pilar abans que la canalla coronés el tres, i també van deixar en intent desmuntat el 4 de 7. Els blau cel van acabar amb el 3 de 6 amb pilar i dos pilars de 4.
 

3 de 7 dels Vailets de l'Empordà. Foto: Sheila Hardie/VdE