Llibertat provisional per a l’home d'Olot que va intentar matar-ne un altre atropellant-lo

Se li prohibeix acostar-se menys de 300 metres de la víctima | La jutgessa també li obliga a presentar-se dos cops al mes al jutjat

NacióGarrotxa
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:48h
El Jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha deixat en llibertat provisional el conductor detingut per intentar matar un home atropellant-lo amb la seva furgoneta a Riudaura. L'arrestat, que té 39 anys i té antecedents, va passar a disposició judicial aquest divendres.
 
Com a mesures cautelars, la magistrada obliga el conductor a comparèixer dos cops al mes al jutjat i li prohibeix apropar-se a menys de 300 metres de la víctima. La causa està oberta per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. L'atropellament va tenir lloc dimarts a la carretera de la Cantina (N-260a). La víctima circulava pel voral de la via quan el conductor el va envestir i li va passar per sobre amb el vehicle. Els serveis d'emergència van traslladar la víctima a l'hospital Trueta de Girona en estat greu, tot i que actualment es troba estable.
 
El cas es remunta al dimarts 4 d’abril al voltant de dos quarts d'onze del matí quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'atropellament i, quan van arribar al lloc dels fets i van analitzar les possibles causes de l'envestida, van determinar que podria ser intencionada i van delegar el cas als agents de la unitat d'investigació. Tot apunta que ho hauria fet per alguna desavinença o disputa personal perquè conductor i víctima eren veïns.
 
Els agents van detenir l'home, que té antecedents, per un presumpte delicte de temptativa d'homicidi. El mateix delicte pel qual l'investiga el jutjat.