A la primavera, Olot s’altera

Més de 90 activitats ompliran l’agenda lúdica de la ciutat fins el maig | El Festival Sismògraf, Sant Jordi, la Fira de Primavera, Robolot o la Ruta de Tapes són alguns dels actes més concorreguts | La primavera, amb setmana santa, és un dels períodes on la capital de la Garrotxa enregistra més visites

El Sant Jordi és una de les activitats estrella de la Primavera
El Sant Jordi és una de les activitats estrella de la Primavera | Martí Albesa
Pau Masó
07 d'abril del 2017
Fa mig mes que la primavera ha arribat, però aquesta setmana l’Ajuntament d’Olot ha anunciat el programa d’activitats que es preparen pels propers dos mesos. Més de 90 actes ompliran la ciutat d’Olot fins a finals de maig impulsats per 26 organitzacions. Es tracta d’una aposta des del consistori per reforçar un període ja consolidat entre olotins i visitants.
 
És la quarta edició del recull d’activitats primaverals. Des del consistori es considera una campanya “molt consolidada” i que ajuda a “desestacionalitzar el turisme”. Des del 2014 en què es va impulsar, s’ha doblat el número d’activitats que s’ofereixen. Aquest 2017 s’hi poden torbar titelles, teatre, música, visites o exposicions de tot tipus. Una nova iniciativa també acompanyarà la campanya primaveral a Olot: s'engalanaran els carrers i places de la ciutat amb motius i instal·lacions florals. 
 

El mercat setmanal d'Olot creix durant l'1 de maig Foto: Martí Albesa


Durant el període primaveral la capital de la Garrotxa també viurà esdeveniments com el Festival Sismògraf, Sant Jordi la Fira de Primavera, el Robolot o la Ruta de Tapes. Els primers a arribar seran el festival Sismògraf que tremolarà des del 20 fins el 23 d’abril, el mateix dia que Olot celebrarà Sant Jordi, i la Fira de Primavera que reuneix diversos mercats d’andròmines, artesania o motor el dia 1 de maig. Cinc dies després, el Robolot arribarà a la setzena edició al cap de setmana del 6 i 7 de maig, per tancar la primavera la Ruta de Tapes guiarà els més llaminers pels diferents bars i restaurants d’Olot a partir de 26 de maig i fins el 25 de juny.
 
La primavera és un dels període en què Olot rep més visitants. Amb Setmana Santa la capital de la Garrotxa registra una de les millors dades anuals d’ocupació hotelera. El 2016 els allotjaments olotins es van ocupar el 86% durant el cap de setmana festiu. El bon temps fa pensar que enguany es repetirà i superaran les xifres turístiques de les últimes edicions.  
 

El mercat del motor reuneix vehicles moderns i antics al Firal Foto: Martí Albesa