Units per Sant Feliu demana més compromís al PDeCat amb el procés independentista

A l’últim ple els demòcrates es van abstenir en dues mocions relacionades amb la independència | Segons l'oposició “sorprèn el vot no favorable” i es pregunten “què en pensarà Mas, Ortega o Rigau”

Naciógarrotxa
06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:27h

Vista general de Sant Feliu de Pallerols Foto: Arxiu ND


Units per Sant Feliu – ERC demana al grup municipal del PDeCat a Sant Feliu de Pallerols més compromís amb la causa independentista. A través d’un comunicat el grup de la oposició ha manifestat la seva sorpresa després que els demòcrates s’abstinguessin en l’últim ple celebrat al municipi en dues mocions relacionades amb el procés. Els dos textos no aprovats demanaven una d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i el suport al manifest de Garrotxa pel Sí, una plataforma garrotxina per impulsar el referèndum independentista.
 
Les dues mocions es van aprovar, finalment, amb els vots favorables d’Units-ERC però amb les abstencions dels regidors del PDeCAT. Segons Units per Sant Feliu, el PDeCat va al·legar que “no eren temes de caire municipal i que podien perjudicar l’Ajuntament del poble”.

El portaveu d’Units per Sant Feliu, Artur Colomer, afirma que “es fa difícil d’entendre aquest raonament ja que el moment que estem vivint hauria de suposar una implicació total dels partits polítics involucrats en el procés, recolzant-lo al màxim des del municipalisme”. Des del partit també es destaca que el PDeCAT “no s’ha mullat políticament” a Sant Feliu de Pallerols i es pregunta què en pensaran els imputats Mas, Ortega, Rigau i Homs.

Actualment, l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols està governat per el partit demòcrata amb 4 regidors i l'alcalde Joan Casas. L'oposició, Units per Sant Feliu - ERC va obtenir 4 regidors i, per tant, aquests dos són els únics grups que ocupen el consistori.