El Sismògraf comença a moure’s

El Festival escalfa motors amb el Colectivo Lamajara i els assajos d’alumnes olotins que preparen el «Tots dansen» | El Sismògraf començarà d’aquí a dues setmanes amb més d’una quarantena d’espectacles

Joves olotins preparant l'espectacle
Joves olotins preparant l'espectacle | Martí Albesa
NacióGarrotxa
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:11h
El Festival Sismògraf que se celebrarà del 20 al 23 d’abril a Olot comença a moure’s i a donar petits tastets del que es podrà veure durant el que és la principal mostra de dansa de Catalunya.
 
El Colectivo Lamajara assajava aquest dimarts el seu espectacle Dispositivo Labranza que evoca el treball rural a través dels moviments de la dansa i que ja s’ha presentat a Besalú i les Planes d’Hostoles en la primera Ona Expansiva del Festival Sismògraf. L’obra s’estrenarà el 22 d'abril a Olot dins el Festival. A més a més, la companyia ha participat en la primera residència Faber de dansa que s'ha fet a la ciutat i que acaba aquesta setmana.
 
Per altra banda, 160 estudiants d’ESO d’Olot també es preparen per l’espectacle Tots dansen sota la direcció de Ramon Baeza i que amb estrena programada pel 28 d'abril com una de les rèpliques del Sismògraf. La directora del certamen, Tena Busquets, ha recordat que és la cinquena edició que el Tots dansen es fa fora de Barcelona. "És una oportunitat perquè visquin la dansa per primer cop i descobreixin què es pot fer amb el seu cos", ha destacat. Enguany hi participen estudiants de l'institut Bosc de la Coma i l'Escola Cor de Maria i per primer cop també del centre d'educació especial Joan XXIII.
 
Els organitzadors del Sismògraf han completat el primer "tastet" del Sismògraf amb un assaig Hablar con las plantas, un espectacle que reflexiona sobre la influència de l'entorn en base a l'experiència dels seus creadors, Manel Quintana, d’Olot, i Maria Camila Sanjines, de Bogotà (Colòmbia). Els espectadors s'han de desplaçar amb bicicleta per poder fer el recorregut escenificat i viure l'experiència. El muntatge és una producció del festival i s'estrenarà el 22 d'abril. 

El Sismògraf 2017 proposa 48 espectacles (28 a l'aire lliure i 20 a espais tancats) que ompliran tres dies de programació ininterrompuda a diferents espais de la capital de la Garrotxa. La programació compta amb set estrenes, coproduccions i espectacles emergents.
 
Arxivat a