El reformat Museu de la Garrotxa presenta novetats artístiques

A través de donacions privades i cessions del Museu Nacional d’Art de Catalunya s’ha pogut reformar la proposta amb 5 àmbits diferents | L’equipament s’ha modernitzat i actualitzat a les “exigències actuals dels visitants” | És la reforma més important en els últims 30 anys

El reformat museu presenta les obres distribuïdes amb 5 àmbits diferents
El reformat museu presenta les obres distribuïdes amb 5 àmbits diferents | Martí Albesa
Pau Masó
04 d'abril del 2017
ElMuseu de la Garrotxa s’ha rentat la cara. Noves obres artístiques, un espai més modern, informacions actualitzades i noves zones interactives són els al·licients que presenta el reformat equipament cultural de la ciutat d’Olot. Des del mes de gener l’espai estava tancat per reformes i aquest cap de setmana s’ha tornat a obrir al públic.
 
A través de diverses col·leccions particulars i obres no exposades del Museu Nacional d’Art de Catalunya, s’ha aconseguit oferir noves peces artístiques al visitant i fins i tot crear nous espais per autors que fins ara no tenien tant de protagonisme. El Museu olotí s’ha redistribuït en 5 àmbits diferents que van des del segle XVIII a la postguerra dels anys 70. Es tracta d’un viatge artístic i històric que no deixa de recórrer el paisatgisme de l’Escola d’Olot amb Joaquim Vayreda i Josep Berga i Boix, el Modernisme de Miquel Blay, el Noucentisme de Josep Clarà o el quadre més famós de la ciutat: La càrrega de Ramon Casas.
 

Rosa Mallol és la directora del Museu de la Garrotxa Foto: Martí Albesa


Montse Mallol, directora del museu, assenyala que la reforma compleix l’objectiu principal que sempre ha tingut l’equipament: “Explicar el patrimoni artístic de la ciutat i la comarca a partir de la història social i econòmica d’Olot i la Garrotxa”. Mallol ha desenvolupat els objectius actuals de l’espai museístic que passen, sobretot, per oferir un “discurs actualitzat a les exigències dels visitants” i aconseguir un museu accessible per a tothom.
 
Altres de les novetats que es presenten són espais per a infants amb jocs interactius relacionats amb obres del mateix museu. També s’han adaptat racons de descans, millorat la il·luminació i els plafons informatius, i ofert més recursos a les persones amb disfuncions auditives i visuals.
 

El regidor de Cultura Pep Berga, a la visita inaugural Foto: Martí Albesa


L’actual és la reforma més important dels últims 30 anys. S’han aprofitat materials i suports ja existents per evitar una reforma integral. El Museu de la Garrotxa va ser fundat el 1893 i forma part dels Museus d’Olot que també inclouen el dels Volcans, el Museu dels Sants i Can Trincheria. 
 

L'equip que ha portat a terme la reforma juntament amb l'alcalde Mia Corominas i el regidor Pep Berga Foto: Martí Albesa

Arxivat a