Tret de sortida a la remodelació del Firal d’Olot

El projecte «Vestir, cosir i teixir» ha estat aprovat en un ple extraordinari | Les obres començaran aquest estiu i no afectaran a les Festes del Tura | Tindrà un cost de més de 4 milions d’euros i els veïns en pagaran el 10%

La reforma del Firal començarà aquest estiu
La reforma del Firal començarà aquest estiu | Martí Albesa
Pau Masó
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:48h
La remodelació del Firal d’Olot posa la primera pedra administrativa amb l’aprovació del projecte del nou passeig. Després de tres mesos redactant-se, el Vestir, cosir i teixir de Xevi Bayona, Bach Arquitectes, Lluís Paumé ha sortit aprovat en un ple municipal extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns 3 d’abril.
 
La urgència del ple ha estat causada per la voluntat de complir els terminis per part de l’equip de govern i d’aquesta manera poder iniciar les obres aquest mateix estiu. Ara el projecte entra en una fase d’informació pública en què els olotins poden presentar-hi al·legacions amb un termini de 50 dies. Un cop hagi passat aquest temps, el Firal es començarà a remodelar amb uns primers treballs a la zona del Firalet que permetran no influir en les activitats de Festes del Tura. Un cop passada la Festa Major d’Olot s’iniciarà la part central del passeig fins l’estiu del 2018, moment fixat per estrenar l’obra.
 

Fotografia del ple extraordinari celebrat expressament per l'aprovació del projecte del Firal Foto: Pau Masó


Aprovació sense unanimitat
 
L’aprovació del Firal no ha anat acompanyada d’un vot unànime de tots els partits del ple. La Cup hi ha votat en contra i Olot en Comú ha optat per l’abstenció. Els dos grups han coincidit en la falta de suport popular que va tenir la remodelació en el moment del procés participatiu que es va portar a terme a finals del 2016. Des de la CUP, la portaveu Mireia Tresserres, ha assenyalat que la seva aposta era per “una reforma i no una obra nova”. Els comuns han argumentat que tot i la seva abstenció han deixat enrere “les reticències” que tenien vers el projecte a mesura que aquest “ha anat avançant”.
 
Una obra que costarà 4,4 milions
 
Durant el ple extraordinari d’aquest dilluns també s’ha pogut saber que el nou Firal costarà 4,4 milions d’euros. S’ha aprovat que els veïns paguin el 10% del cost de l’obra, això suposa uns 380.000 euros aproximadament, que s'hauran de repartir entre les 150 finques afectades. Els diners a repartir, però, s'han calculat d'un total de 4,2 MEUR perquè 200.000 els aporta directament el consistori. El 40% del que haurà de pagar cada veí es fixarà segons els metres lineals de façana i el 60% restant en base als metres de sostre edificable.
 
L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha subratllat que el que es demana als veïns és "just" i que s'ha fet tenint en compte les mateixes condicions que en anteriors obres. Amb tot, s'ha compromès a estudiar les possibles al·legacions per fer que el repartiment sigui el més "equilibrat" possible.
 

Imatge de com serà el nou Firal olotí

Arxivat a