L'Ajuntament fa el primer pas per a la construcció d’un nou dipòsit d’aigua a Olot

L’equipament s’ubicarà a Batet i el consistori ja ha adquirit el terreny | Des del consistori s’assenyala l’obra com “molt necessària” ja que la situació actual és “precària”

Pau Masó
04 d'abril del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 15:59h
L’Ajuntament d’Olot inicia el procés de construcció d’un nou dipòsit d’aigua a la ciutat amb l’adquisició del terreny on s’ubicarà l’equipament. Aquest fet dona el tret de sortida a una obra que des del consistori s’ha catalogat com a “molt necessària” i beneficiosa per la ciutat.
 
Situada entre Batet i el barri de Benavent, la parcel·la que ha adquirit l’Ajuntament es troba al Carrer Volcà Safon i Volcà Subià. La finca es convertirà en domini públic a través d’un conveni que s’ha firmat amb la propietària i que estableix el pagament de 2.000 euros anuals fins a cobrir el cost total. Es calcula que farà falta més de dos anys per completar el pagament.
 

Zona aproximada on s'ubicarà el dipòsit entre Batet i el barri de Benavent Foto: Pau Masó


El proper pas per a la construcció del dipòsit és la redacció del projecte que segons l’Ajuntament estarà acabat en un màxim de 10 dies. El proper par serà l'adjudicació a l’empresa responsable del servei de l’aigua a la ciutat. El consistori no ha permès que aquesta sigui també propietària del terreny i ha preferit tenir-lo en domini públic. També s’ha assegurat que la inversió anirà a càrrec de l’adjudicatari que ja té prevista una partida econòmica per a la construcció del dipòsit.
 
Durant l’últim ple celebrat el 30 de març, l’alcalde Mia Corominas, va explicar que es tracta d’una obra “molt necessària” ja que la situació actual del servei d’aigua de la ciutat era “precària”. Segons el batlle, la ciutat té un emmagatzematge d’aigua limitat i en una situació d’emergència la població es podria quedar sense servei amb només 7 hores.
 
Amb el nou dipòsit, que encara no té data de construcció, Olot comptarà amb dos equipaments: un ja existent a Montolivet i la nova obra a Batet. El servei de subministrament de l’aigua a Olot és privat i la seva concessió s’allarga fins el 2029.
Arxivat a