Mia Corominas: «Mai he demanat a cap empresa o entitat que financi a un partit»

L’alcalde d’Olot va defensar-se dels atacs rebuts sobre el cas del 3% davant del ple | Assegura que «mai ha pressionat per canviar criteris tècnics» i que la seva feina «molesta a algú»

Imatge del ple d'ahir durant la intervenció de l'alcalde
Imatge del ple d'ahir durant la intervenció de l'alcalde | Pau Masó
Pau Masó
31 de març del 2017
Actualitzat a les 10:09h
Durant el ple d’aquest dijous 30 de març l’alcalde d’Olot Mia Corominas va fer referència a les preguntes sobre el cas del 3% que la CUP li havia plantejat una setmana enrere. Els cupaires instaven a Corominas a donar explicacions sobre la seva trobada amb Andreu Viloca, l’exgerent de Convergència i Unió.
 
Corominas va assegurar amb to seriós i contundent que mai ha demanat a cap empresa que financi un partit. També va afirmar que mai havia pressionat a ningú per canviar els criteris dels tècnics en el moment d’adjudicar un contracte. I per últim, va afegir que en totes les meses d’adjudicació d’obra pública en què ha participat, sempre s’ha seguit el procediment segons els criteris tècnics.
 
L’alcalde d’Olot va retreure va la CUP preferís confiar en informacions vingudes de la Guàrdia Civil i la Fiscalia i “no confiar en els arguments dels tècnics municipals en una junta de portaveus amb presència de juristes”. Va demanar “respecte” al grup cupaire amb un tema que, segons el batlle, ja havia donat “les explicacions que havia de donar”. 
 
Al final de la seva intervenció Mia Corominas va recordar que no hi ha cap acusació contra l’Ajuntament i que “el temps posa cadascú al seu lloc”. “Penso seguir amb la feina que m’han encarregat els ciutadans d’Olot i això sembla que molesta a algú”, va afirmar l’alcalde.
 
L’Ajuntament s’ha vist assenyalat en diverses ocasions pel cas del 3%. La Guàrdia Civil va portar a terme un escorcoll l’any 2015 on va buscar de proves d’una suposada adjudicació il·legal del servei d’escombraries de la ciutat. Fa un mes el consistori Olot va emetre un comunicat desmarcant-se de qualsevol acusació i assegurant que el procés de contractació va ser “impecable”.
 
 
Arxivat a