Vuit equips garrotxins participen a la Trailwalker d'Olot 2017

Descobreix com s'han preparat i quins objectius tenen | La prova acull aquest cap de setmana 2.200 participants | És la 7ena ocasió que Olot dona el tret de sortida d’aquest esdeveniment esportiu internacional

La sortida de la Trailwalker 2017 tornarà a ser a Olot per setena vegada
La sortida de la Trailwalker 2017 tornarà a ser a Olot per setena vegada | Martí Albesa
Pau Masó
30 de març del 2017
El proper dissabte 1 d’abril a les 10h  del matí vuit equips garrotxins faran el primer pas per poder completar els 100 quilòmetres que els proposa la Trailwalker, una prova solidària que recapta fons per lluitar contra la pobresa i el dret a l’aigua. Més de 2.200 esportistes repartits en 370 equips iniciaran el repte des de l’esplanada de l’Estació d’Olot un fet que es repeteix per setè any.
 
Water Way, Preses-by-the-Sea, Espuña, Els Correcamins, Ontasoms?, Pas a Pas, Ascensors Serra i BS Olot Skywalkers són els equips de la comarca que dissabte seran presents a la línia de sortida. NacióGarrotxa ha parlat amb alguns d’ells per conèixer com s’han preparat i copsar les sensacions dies abans de posar fil a l’agulla a un repte físic, però també mental.
 
L’equip "Ontasoms?", l’emoció de la primera vegada

De sentir-ne a parlar, a fer-ho. Aquest ha estat el pas de quatre noies garrotxines que es llancen per primera vegada a l'aventura de la Trailwalker. Iris Carbonés, és una de les membres del grup: "N'havíem sentit a parlar i algunes, fins i tot, hi havíem participat com a col·laboradores fins que vam pensar: perquè no? Voler és poder, i ens vam acabar apuntant". L'equip "Ontasoms?" s'estrenarà a la prova després de mesos d'entrenaments individuals i grupals entre dies laborals i caps de setmana. 
 

Les quatre membres del grup durant un entrenament a la via verda per on transcorre la prova. Foto: Ontasom?


L'Iris explica que per aconseguir els 1.500 euros necessaris no han anat a tocar portes sinó que a través del boca-orella han fet molta feina. "Ha estat el contacte amb amics, família i xarxes socials el que ens ha permès aconseguir l'objectiu". Carbonés també assegura que les amistats i la família han estat una part important de motivació durant els mesos previs a la prova.

L'esportista garrotxina assegura que allò que els hi fa més temor és caminar de nit i la resposta del cos després dels àpats. Tot i això, també assegura que de motivació no en faltarà: "Ja ho tenim aquí, com més s'apropa la cita hi ha més nervis, però també més ganes. És un repte tant personal com grupal, volem començar i acabar juntes". 

Terra de Volcans, un equip direcció Vitòria
 
El que no serà a Olot, però si a la mateixa prova que se celebrarà el proper mes de maig a Vitòria és l’equip del Club Atletisme Terra de Volcans amb quatre experiències a la butxaca, tres a Olot i una a la Trailwalker madrilenya. “Nosaltres no ens ho plantegem com una cursa, anem a conèixer gent i passar-ho bé”, assegura Albert Mata membre de l’equip i corredor habitual de maratons i curses populars. La rutina d’entrenaments que ha seguit l’equip ha estat entrenar cada dimarts, un fet que es repeteix al llarg de l’any. “Cadascú entrena individualment i sap perfectament com està”, diu Mata. L’edició d’Olot, assegura el corredor, té un recorregut que “enganya” per la seva monotonia: “Acabes trinxat de fer el mateix durant 100 quilòmetres”.
 

L'equip Terra de Volcans que farà la Trailwalker Foto: Terra de Volcans


Segons Albert Mata, el primer any que van córrer la marxa no sabien com respondrien, ara que ja porten unes quantes edicions a les cames saben calcular molt bé els ritmes i compassos de la prova. El corredor de Terra de Volcans assenyala la cohesió de grup com l’element més important per completar-la: “Allò principal és conèixer el grup, saber els defectes de cadascú. Són moltes hores junts i fa falta un bon ambient dins l’equip. S’ha d’estar unit tota l’estona”.  
 
L’esportista de l’equip Terra de Volcans es va sorprendre en veure en el seu primer any com de castigats acabaven els participants: “Crec que de vegades la gent és molt agosarada. És necessari preparar-se molt bé. Hi ha una part física molt important però sobretot psicològica, ja que una pot fer caure a l'altra. La primera Trailwalker que vaig fer vaig veure molta gent desfeta, amb els peus lesionats, mal equipada... Recomano que qui participi es prepari mínim un any”.
 
Córrer amb xancletes, un repte per l’equip Espunya
 
Juanma Tavares és un dels membres de l’equip Espuña que aquest any recorrerà la seva tercera Trailwalker. Es tracta d’un grup patrocinat per l'empresa garrotxina i que es pren la prova de forma competitiva. Està format per dos garrotxins, un berguedà i un empordanès. Aquest últim completarà els 100 quilòmetres de la marxa amb xancletes: “Es tracta d’unes xancles expresses per córrer i fetes a mà, jo no em veuria en cor de fer-ho”, explica en Juanma. El calçat del seu company permet reduir pes als peus, però segons Tavares és imprescindible saber-s’hi adaptar. L’equip Espuña preveu completar la Trailwalker amb menys de 14 hores i per això s’ha entrenat dos cops per setmana combinant sessions de llarga distància.
 

Juanma Tavares amb el seu equip. Al fons el seu company que correrà amb xancletes. Foto: Juanma Tavares

 

El corredor garrotxí també remarca la monotonia com un element a combatre: “Recomano canviar de ritmes: una estona caminant ràpid, després més lent, tornar a caminar ràpid... no portar sempre el mateix ritme perquè sinó acabes patint molt”. També aconsella que les parades no siguin molt llargues, fer-les d’un quart d’hora com a molt per no frenar el ritme.
 
L’equip Espuña s’ha preparat durant aquesta setmana de forma més relaxada. “Aquests últims dies hem mirat de no carregar les cames, hem fet sortides curtes i ritmes suaus”, explica en Juanma. També remarca la importància de la hidratació i l’alimentació durant els dies previs a la cursa: “Ja sabem el que ens espera i la calor pot perjudicar molt”. 

La previsió meteorològica promet de tot: sol i pluja, calor i fred. Tot i això, més de 2.000 participants vinguts de tot el món posaran a prova els seus límits físics i morals per superar una Trailwalker que oferirà 100 quilòmetres d'aventura, reptes i emoció. Olot tornarà ser l'origen on hi neixen els nervis i els dubtes però sobretot les ganes de combinar l'esport amb una causa solidaria única al planeta. 
Arxivat a