La sanció a la jutgessa d'Olot que va censurar l'ús del català acaba en no res

El Consell General del Poder Judicial estima el recurs presentat de manera unànime | Queda absolta de les dues faltes lleus que el TSJC li va imposar | La magistrada va obligar en un judici a parlar en castellà a dues advocades

Edifici dels Jutjats d'Olot on van tenir lloc els fets
Edifici dels Jutjats d'Olot on van tenir lloc els fets | Martí Albesa
NacióGarrotxa
30 de març del 2017
Actualitzat a les 11:12h
La Comissió Disciplinaria del Consell General del Poder Judicial ha acordat per unanimitat anular les amonestacions amb què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia castigat a la jutgessa Anna María Caballero per obligar el març de l’any passat a parlar en castellà a dues advocades durant un judici a Olot.
 
Segons informa El Español, el Consell ha arribat a la conclusió que el TSJC va situar a la jutgessa en una “situació indefensa” que determina l’anul·lació de les faltes lleus que s’havien dictaminat en contra seva.
 
La primera amonestació que va emetre el Tribunal català feia referència a la desconsideració de la jutgessa cap a les advocades durant el judici on van tenir lloc els fets. I la segona es va dictar per la manera irrespectuosa que va respondre els membres del Tribunal Superior de Justícia quan li van demanar que respongués a les preguntes referents a la queixa que havien presentat les advocades.
 
Segons el diari espanyol, el Consell del Poder Judicial ha dictaminat a favor de la jutgessa perquè a la primera sanció se li va demanar un informe sobre allò que havia succeït amb un “determinat procediment” que no l’advertia d’una possible sanció disciplinaria. També s’argumenta que en la segona amonestació es va sancionar a la jutgessa sense escoltar-la.
 
El Consell General del Poder Judicial és l’òrgan de govern del Poder Judicial d’Espanya. La seva funció principal és vetllar per la independència dels jutges respecte altres poders de l’estat. La jutgessa Anna Maria Caballero, que va demanar el trasllat a Extremadura, va recórrer a aquest òrgan per evitar les sancions del TSJC defensada per l'advocat Enrique Arnaldo, un catedràtic de dret constitucional que precisament va ser exvocal del CGPJ.

Arxivat a